•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kventin Tarantino nagrađen za životno delo

U Rimu je 4. januara na Rimskom filmskom festivalu uručena nagrada za životno delo američkom reditelju Kventinu Tarantinu.

Nagrada mu je uručena na premijeri njegovog novog filma, "Django Unchained", koji je svojevrsna čast italijanskim kaubojskim filmovima iz 1960-ih godina.

Tarantino je izjavio da su "špageti vesterni" kultnih reditelja Serđa Korbučija i Serđa Leonea bili njegovi omiljeni filmovi, jer su bili tako "nadrealni i ekstremni".

Naslov njegovog novog filma je direktna referenca na Korbučijevog "Đanga" iz 1966, a glavni glumac u tom filmu, Franko Nero, igra manju ulogu i u njegovom filmu.

Filmski kompozitor Enio Morikone, dobitnik Oskara za muziku u Leoneovom epskom vesternu " Once Upon a Time in the West " (1968), uručio je Tarantinu nagradu na gala svečanosti povodom evropske premijere " Django Unchained".

Rimski festival završen je 17. novembra, ali je njegov direktor Marko Miler obećao da će "večni grad" organizovati poseban događaj ovom filmu, koji u vreme održavanja filmske smotre nije bio spreman za prikazivanje.

"Tarantino je američki reditelj, ali istovremeno i evropski po analitičnom i strasnom odnosu koji je uspostavio sa filmom i njegovom istorijom", kazao je Miler, ističući da je Tarantinova vizija radikalno uticala na kolektivnu sliku u poslednjih 20 godina.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu