•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kingpin (1996)

Kingpin je američka komedija iz 1996. koju su režirali braća Peter Farrelly i Bobby Farrelly prema scenariju koji su napisali Barry Fanaro i Mort Nathan. Radnja se odvija oko propalog kuglaša Royja Munsona (Woody Harrelson) koji je prestao igrati kada je dobio kuku umesto ruke i krenuo trenirati mladog Amiša (Randy Quaid) kako bi se vratio u svet kuglanja.

Iako nije imao posebnog uspeha u bioskopima, film je bio veliki hit na video tržištu a neki ga smatraju kultnim ostvarenjem: BRAVO ga stavlja i na 67. mesto na listi "100 najsmešnijih filmova". Reditelj Peter Farrelly je jednom izjavio: "Ja volim "Kingpin-a". Taj je film bio najveće razočaranje u našim karijerama. Premijeru je doživeo za vreme Olimpijade '96., imao je nula reklame tokom Olimpijade a u bioskopima SAD-a je zaradio samo petinu od onoga što je naš prethodni film "Glup i gluplji". Bili smo skrhani. I onda počneš razmišljati, sranje, možda nije toliko smešan. Tek negde šest do osam meseci kasnije, kada je izašao na video tržište, je postao veliki hit. Danas mi se više ljudi obraća u vezi "Kingpina" nego bilo kog drugog filma".

Film je doživeo podvojene ocene kritičara. James Berardinelli je priznao da mu se film nije dopao: „Šala za šalom, ovo je slab film. I zaista mislim slab. Skoro svaka šala je predvidljiva“ a ni Dennis Schwartz nije bio oduševljen: „Scenarijo za film su napisali sceanristi TV sitcoma Barry Fanaro i Mort Nathan, verovatno za publiku koja je dovoljno glupa da zagrize na sve ponuđene prizemne šale; svaki lik im je kao iz crtića, nesimpatićan i plitak“.

S druge strane, Roger Ebert je zapisao da mu se film jako svideo i dao mu 3.5 od 4 zvezdice: „U „Kingpinu“ stalno sam se smejao. Nema sumnje da je film vulgaran te da povremeno pokušava forsirati neke svoje šale; prisjetio sam se kako je Mel Brooks branio „Producente“ („Ovaj film se uzdiže ispod vulgarnosti“). Neke šale ne rade, ali svejedno sam se smejao što su braća Farrelly imala hrabrosti pokušati ih“, kao i Marc Savlov: „Kingpin“ nije klasik, ali moram priznati da nisam baš očekivao drugo pojavljivanje Stanlija i Olija nakon nenadahnutih foršpana za film. On to naravno nije, ali je za glavu iznad hrpe američkih komedija koje sam video prošle godine, a za mene, to govori puno“.

Kako bilo, pogledajte ovaj film jer je stvarno zabavan, ako ništa drugo na Farrelly način.

Žanr:komedija, sportski
Godina:1996
Reziser: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Scenario: Barry Fanaro, Mort Nathan
Uloge:Woody Harrelson, Randy Quaid, Bill Murray
Uzrast:PG-13
Studio: Rysher Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:113 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....