•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

I "Silmarillion" uskoro na velikom platnu?

Iako sin J. R. R. Tolkiena nema nameru da proda filmska prava na ekranizaciju preostalog dela očeve literarne ostavštine, čini se da Peter Jackson već polako razrađuje plan kako bi dobio prava snimanja grandioznih priča iz Prvog doba.

U sklopu promocije filma "Hobbit" Jackson je izjvio kako se nada da će se jednog dana moći da se uhvati u koštac s filmskom ekranizacijom kompleksnog "Silmarilliona".

- Siguran sam da će se situacija s vremenom promeniti jer će Tolkienova zaostavština preći pod nadzor dugih ljudi. To je neizbežno, ali sigurno ne u ovom trenutku - izjavio je Jackson.

Poznato je kako se Christopher Tolkien godinama protivi ekranizaciji očevih dela. Zbog toga se čak posvađao i s vlastitim sinom koji je aktivno podupirao poteze Petera Jacksona, što je u mnogome narušilo porodične odnose. Ali, njegov sin Simon Tolkien nedavno se pomirio s ocem, što će ga sigurno vratiti u zaostavštinu. Jacksona u njegovom naumu podupire i Christopherov unuk Royd Tolkien, koji je u trilogiji "Gospodar prstenova" ostvario i manju ulogu.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu