•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

DragonHeart (1996)

Zmajevo srce (engl. Dragonheart) je avanturistički film iz 1996. koji je režirao Bob Koen. U glavnim ulogama su Denis Kvejd, Dejvid Tjulis, Pet Posltvejt, Dajna Majer, a glas je pozajmio Šon Koneri. Muziku filma napravio je Rendi Edelman, a glavna pesma "U zvezde" je korišćena i u filmovima Braća kao i Mulan.

Nastavak filma Zmajevo srce je premijerno prikazan 2000. pod imenom Zmajevo srce: Novi početak (poznat i kao Zmajevo srce 2).

932. godina, surovi Saksonski kralj Lejn zove svog sina Ejnona da prisustvuje bici protiv pobunjenika (seljaka). Bitka nije pošla kako je kralj planirao, seljaci su sačekali kralja Lejna i princa u zasedi, napali ih, ubili kralja, dok se mladi princ sakrio. Nakon što je otkriven biva proboden kroz srce, u pomoć dolaze kraljeve sluge i vode princa majci. Princ je na samrti a majka je očajna. Na kraju zajedno sa prinčevim učiteljem Bovenom da odvede princa kod zmaja koji bi mogao da ga izleči.

Zmaj pristaje da ga izleči ali pod uslovom da on ne bude isti kao i njegov otac, majka se zaklinje da će sve učiniti da to spreči i zmaj mu daje deo njegovog srca. Boven se zahvaljuje zmaju i zaklinje mu se da će uvek biti tu da uradi šta god da ovaj poželi. Princu postaje bolje i odmah odlučuje da počne da gradi zamak, koji će biti veći od svih koji su do sada sagrađeni. Sluge ga upozoravaju da će ga to skupo koštati, ali princ ne mari. Princ je vremenom postajao surov kao i njegov otac. Slugama je vadio oči, ubijao ih bez razloga, i kada je ubio Larinog oca, ista se zaklinje da će ga osvetiti. Boven shvata da je prekršio zakletvu, i misleći da je zmaj kriv postaje ubica zmajeva za novac. Dok je ubijao jednog zmaja sreo je pisca i pesnika Gilberta koji opisuje njegove pohode.

12 godina kasnije skoro svi zmajevi su istrebljeni, ali Boven nalazi poslednjeg u jednoj šumi. Nakon žestoke borbe, zmaj mu objašnjava da je on poslednji preživeli, i predlaže partnerstvo. Zmaj će razarati kuće, a Boven će ga navodno ubijati kako bi mu seljaci platili. Boven bi trebao da ispali strelu na njega (promaši ga ali da to ne primete seljaci) a da zmaj padne u vodu i nestane.

Njihovo partnerstvo donelo je i zmaju i vitezu korist...

Odlična avantura koja neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

Žanr:akcija, avantura, drama
Godina:1996
Reziser:Rob Cohen
Scenario:Patrick Read Johnson, Charles Edward Pogue
Uloge:Dennis Quaid, Sean Connery, Dina Meyer
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za Oscara, 2 nagrade i 5 nominacija
Box office:53M USD
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...