•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Domicile conjugal (1970)

Zaprosivši voljenu Christine (Claude Jade), 26-godišnji je Antoine Doinel (Jean-Pierre Léaud) napokon zaplovio u bračnu luku i čini se da više ništa ne može ugroziti sreću ovo dvoje mladih. Antoine tako uživa u poslu cvećara, dok Christine radi kao profesorica violine. Takođe, ne mogu se požaliti ni na novi zajednički stan u čijem su komšiluku neobični, ali simpatični ljudi. Ipak, Antoine će nakon nezgode sa cvećem uskoro promeniti posao i zaposliti se u jednoj američkoj firmi koja se bavi maketama brodova na daljinsko upravljanje. Jednog dana upoznaće zavodljivu Japanku Kyoko (H. Berghauer). Uprkos Christininoj trudnoći Antoine se upusti u vezu s Kyoko.

Samo dve godine nakon umetničkog i komercijalnog uspeha trećeg dela sage o životu svog filmskog alter ega Antoinea Doi-nela "Ukradeni poljupci", francuski je režiser François Truffaut snimio novi nastavak Antoineovih filmskih dogodovština – "Zajednički sto i postelja". Film govori o Doinelovom ulasku brak, i to sa dugogodišnjom devojkom Christine. Međutim, njihova će se veza vrlo brzo suočiti s prvim krizama, i napokon i pravim razlozima za razvod. Uprkos ovom poprilićno ozbiljnom zapletu koji je režiser ponovo poluautobiografski vezao za vlastita iskustva, Truffautov je film zadržao vedar i lepršav ton prethodnika. Tako je i dalje reč o šarmantnoj humorističnoj drami čijeg glavnog junaka trese životni optimizam, romantičarski duh i uverenje da se svi problemi u životu mogu rešiti na manje-više bezbolan naćin. Kao i u svim ostalim nastavcima filmske priče o Antoineu Doinelu, u glavnoj je ulozi glumačka ikona novog talasa Jean-Pierre Léaud, dok je Léaudova partnerica opet Claude Jade (Topaz Alfred Hitchcocka). Osnovna razlika u odnosu na prethodna tri filma o Antoineovim životnim, ljubavnim i morlnim dilemama jeste Truffautovo nastojanje da svog junaka predstavi kao mladog čoveka na ključnoj raskrsnici između bezbrižne mladosti i niza zadataka koje donose zrelije godine.

Žanr:komedija, drama
Godina:1970
Reziser:François Truffaut
Scenario:François Truffaut
Uloge:Jean-Pierre Léaud, Claude Jade, Hiroko Berghauer
Uzrast:PG
Award:1 osvojena
Studio: Les Films du Carrosse
Zemlja:France
Jezik:Francuski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu