•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

K-911 (1999)

K-911 je kriminalistička komedija. Ekscentrični policijski detektiv Mike Dooley (J. Belushi) radi u odeljenju za narkotike u San Diegu, a trenutno je zaokupljen raskrinkavanjem narkodilera Lymana (K. Tighe). Ali gangsterovi ga ljudi pokušaju ubiti raznevši mu automobil oružjem iz helikoptera pri čemu se Mike spasi u poslednjem trenutku. Zatraživši od svog šefa Byersa (J. Handy) novo vozilo, Mike dobije neočekivanog partnera. To je policijski pas Jerry Lee koji u početku otkačenom policajcu ide na živce, ali kada Lyman otme njegovu devojku Tracy (M. Harris), spretni će se četveronožac pokazati ključnim Mikeovim pomagačem...

Popularni buddy-buddy filmovi ujedinjuju dva karakterno različita lika koji nakon početnih nesuglasica postanu nerazdvojni dvojac u borbi za pravdu. Nešto drukčiji tip ovih filmova ponudila je američka kriminalistička komedija "K-9" u kojoj se policijskom detektivu u borbi za pravdu pridružio pas. Prema scenariju Stevena Siegela i Scotta Myersa film je režirao Rod Daniel, poznat po nastavcima uspešnih porodičnih komedija (Beethoven 2, Sam u kući 4) kao i po seriji WKRP in Cincinnati za koju je nominovan za Emmy. Baš kao i u uobičajenim buddy-buddy filmovima, i ovde središnji par prolazi put od međusobnog nepoverenja do žrtvovanja vlastitog života za onog drugog što još više naglašava dobro poznata krilatica o "vernom psu". Njega je u filmu "odglumio" stvarni policijski pas Jerry Lee koji je svoju uspešnu karijeru na strani zakona okončao, na žalost, dve godine nakon premijere filma poginuvši na zadatku pri čemu je deset dana pre stradanja otkrio pošiljku kokaina vrednu 1,2 miliona dolara. Pametna i simpatična životinja u filmu je izvrstan partner popularnom komičaru J. Belushiju (Salvador, serija Život prema Jimu) koji je glumački stasao u NBC-jevu showu Saturday Night Live. Uz njih dvojicu u filmu nastupaju i K. Tighe (I Love a Man in Uniform, Geronimo: An American Legend), zatim TV zvezda M. Harris (Ultimate Betrayal, serija Thirtysomething), i E. O'Neill, nezaboravni Al Bundy iz humorističke serije Bračne vode.

Dopadljiv spoj komedije situacije, kriminalističke priče s neizbežnim poterama i automobilskim jurnjavama i zaista sjajnog trenerskog rada sa psom, film Roda Daniela dobio je vrlo dobre kritike i podstakao i snimanje nastavaka "K-911" (1999) i "K-9: P.I." (2002), oba s Jamesom Belushijem u glavnoj ljudskoj ulozi.

Žanr:akcija, komedija, krimi
Godina:1999
Reziser:Charles T. Kanganis
Scenario:Steven Siegel, Scott Myers
Uloge:James Belushi, Christine Tucci, James Handy
Uzrast:PG-13
Studio:Universal Home Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:91 minut
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila