•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Life of Pi (2012)

Film Pijev život (eng. Life of Pi) je zasnovan na istoimenom romanu poznatog kanadskog pisca Jana Martela, i prati avanture mladića iz Indije, Pija. Nakon brodoloma, Pi uspeva da se popne na čamac u kome se nalaze bengalski tigar i zebra. Film prati nekoliko meseci tokom kojih se Pi bori za opstanak na okeanu, suočen sa divljom životinjom i nepreglednim vodenim prostranstvom. „Pijev život“ je uzbudljiva avantura koja govori o velikim idejama – o veri, nadi i borbi za opstanak.

Ovu magičnu avanturu koja govori o velikim idejama – veri, nadi i borbi za opstanak, kritičari i mediji već svrstavaju među glavne favorite za predstojeću dodelu Oskara. Džejms Kameron je film ocenio kao remek-delo, koje osim sjajne filmske veštine krasi i odlična upotreba treće dimenzije.

Film je zasnovan na istoimenom romanu poznatog kanadskog pisca Jana Martela, i prati magično epsko putovanje mladića iz Indije, Pija. Nakon brodoloma tankera koji je između ostalog, prevozio i divlje životinje, Pi uspeva da se popne na čamac u kome se nalaze bengalski tigar, zebra, orangutan i hijena. Film prati nekoliko meseci tokom kojih se Pi bori za opstanak na okeanu, suočen sa divljom životinjom, tigrom, i nepreglednim vodenim prostranstvom.

Pija Patela igra debitant, sedamnaestogodišnji Suraj Šarma, koga je Ang Li izabrao na audiciji među 3000 prijavljenih kandidata. Osim Šarme, u filmu igraju i Žerar Depardje, Tabu i Adil Husein. Odraslog Pija igra Irfan Kan, poznat po ulozi policijskog inspektora u filmu „Milioner iz blata“.

Pijev život je jedinstveni filmski događaj, film kakvog retko imamo prilike da pogledamo i da uživamo u njemu od početka pa do samog kraja, film koji može s jednakim oduševljenjem gledati cela porodica. Topla preporuka za Pija i verujemo da će film imati dosta posetioca u bioskopima a i da će osvojiti mnogobrojne filmske nagrade.

Žanr:avantura, drama
Godina:2012
Reziser:Ang Lee
Scenario:David Magee, Yann Martel
Uloge:Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain
Uzrast:PG
Studio:Fox 2000 Pictures, Haishang Films, Rhythm and Hues
Zemlja:United States
Website:www.lifeofpimovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:127 minuta
Podeli:



Preporucujemo