•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Little Mermaid (1989)

Evo još jednog lepog klasika iz radionice klasične animacije Walta Disneya. Fantastičan podvodni svet i duhovita radnja sa obiljem muzičkih numera odlikuju ovaj film koji je baš u Disney stilu!

Duboko ispod mora kralj Triton, vladar okeana, se spustio u arenu kako bi uživao u koncertu koga je pripremio rak Sebastian, a u kome nastupaju sve njegove ćerke. Koncert krene, ali publika se šokira kada se ispostavi da se Tritonova najmlađa ćerka, 16-godišnja sirena Ariel, nije pojavila pa je tako upropastila predstavu. Ariel u međuvremenu s ribom Flounder istražuje potonuli brod i skuplja ljudske predmete. Tada ih napadne morski pas, ali oni pobegnu i na površini sretnu šašavog galeba Scuttlea, koji im potpuno pogrešno objasni da se vilica koristi kao češalj, a lula kao truba. Tada se Ariel seti da je trebala biti na koncertu pa se vrati i ispriča ocu. Sebastian zbogtoga dobije zadatak da je posmatra. On se iznenadi kada se Ariel zagleda u čoveka, princa Erica, koji je plesao na nekom brodu. Tada izbije oluja i brod potone, ali ga Ariel spasi i zaljubi u njega.

Ona se počne neobično ponašati i Triton od Sebastiana otkrije da je zaljubljena u čoveka, što ga toliko iznenadi pa joj uništi celu zbirku ljudskih predmeta. Ariel se naljuti i odluči sa vešticom Ursulom da sklopi dogovor - ova će ju pretvoriti u čoveka kako bi mogla zavesti Erica, ali će zauzvrat izgubiti svoj glas a ako ju za tri dana on ne poljubi, ona će postati njena robinja. Ariel pristane pa se transformiše u čoveka...

Da li će se Ariel i Eric na kraju zaljubiti jedno u drugo, da li će veštica ispuniti svoj deo dogovora, šta će biti sa Tritonom kraljem okeana - sve to ćete saznati ako pogledate ovaj simpatični animirani film koji vam inače toplo preporučujemo da pogledate.

Žanr:animacija, porodični, fantazija
Godina:1989
Reziser:Ron Clements, John Musker
Scenario:John Musker, Ron Clements
Uloge:Jodi Benson, Samuel E. Wright, Rene Auberjonois
Uzrast:G
Award:2 Oscara, 10 nagrada i 7 nominacija
Box office:109.8M USD
Studio:Walt Disney Pictures
Zemlja:United States
Website:disney.go.com/disneyvideos/animatedfilms/littlemermaid/home.html
Jezik:Engleski
Trajanje:83 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu