•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Conversation (1974)

Prisluškivanje (engl. The Conversation) je američki, psihološki triler film iz 1974. godine. Scenarista, producent i režiser je Fransis Ford Kopola, a u glavnoj ulozi je Džin Hekman. U filmu glume i Džon Kazale, Alen Garfild, Sindi Vilijams, Frederik Forest, Harison Ford i Robert Duval.

Film je 1974. godine na Kanskom festivalu osvojio Zlatnu palmu (fr. Palme d'Or), i smatra se veoma bitnim u kulturološkom, istorijskom i estetskom smislu. Film je bio nominovan za tri Oskara, od kojih se izdvaja Oskar za najbolji film. Oskara za najbolji film iste godine dobija Kopolin drugi film, Kum II. Film je nominovan i za Oskara za najbolji originalni scenario kao i za Oskara za najbolji zvuk.

Hari Kol(Džin Hekman) je stručnjak za nadzor, koji vodi svoju kompaniju u San Francisku. Visoko je poštovan od strane drugih koji se bave istim poslom. Opsednut je svojom sopstvenom privatnošću; njegov stan je gotovo prazan iza trostruko zaključanih vrata i alarma. On koristi telefonsku govornicu za pozive, tvrdeći da nema telefon u svom stanu. Potpuni je profesionalac što se tiče posla, ali je lični kontakt za njega veoma neprijatan, jer je izuzetno tajanstven, čak i za trivijalne aspekte svog života. Takođe je veoma ćutljiv i tajanstven sa svojim kolegama. Njegovu pojavu je teško opisati; gotovo u svim prilikama nosi svoj prozračni, zeleni kišni mantil, pa čak i onda kada nema kiše.

Kol, njegov kolega Sten (Džon Kazale) i neki honorarni radnici, prihvatili su zadatak da prisluškuju razgovor jednog para (Sindi Vilijams, Frederik Forest), dok oni hodaju prepunim Junion skverom u San Francisku, i dok su okruženi kakofonijom (neskladnim zvukovima) buke u pozadini...

Žanr:misterija, triler
Godina:1974
Reziser:Francis Ford Coppola
Scenario:Francis Ford Coppola
Uloge:Gene Hackman, John Cazale, Allen Garfield
Uzrast:PG
Award:Nominovan za 3 Oscara, 14 nagrada i 11 nominacija
Box office:4.42M USD
Studio: Directors Company, The, The Coppola Company, American Zoetrope
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:113 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...