•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Premium Rush (2012)

Hitna isporuka (Premium Rush) je film režisera i scenariste Davida Koeppa koji je već itekako imao iskustava sa akcionim filmovima (Angels & Demons, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, War of the Worlds, Spider-Man...) u kome glavnu ulogu igra Joseph Gordon-Levitt (The Dark Knight Rises, Inception, Looper, Lincoln ...) kome je 2012. godina definitivno najuspešnija godina u karijeri jer su mu svi ovogodišnji filmovi bili mega hitovi a on je imao u svakom od njih neku od glavnih uloga.

Premium Rush je zabavni akcioni film o kuririma na biciklama na Manhattanu i to je svakako zanimljiva i do sada skoro i ne iskorišćena ideja. Joseph Gordon-Levitt igra Wileea, kurira koji vozi bicikl poput nekog ludaka ulicama New Yorka, bez kočnica i dodatne opreme ali zato je i najbolji u poslu koji radi. Pred kraj radnog dana on dobija jednu 'hitnu isporuku' koji mora da dostavi od fakulteta do kineske četvrti i rutinski posao se odjednom žestoko zakomplikuje kada se u celu priču umeša prljavi policajac (Michael Shannon) s napadima ludila koji hoće da prisvoji paket koji Wilee treba da isporuči a koji bi mu pomogao da isplati ogromni kockarski dug. Michael Shannon je ulogu skoro savršeno odigrao i verovatno je ovo uloga koja će mu obezbediti još dosta posla u Hollywoodu.

Jedna od prednosti filma je i njegova nelinearnost - na početku vidimo kako Wilee pada i leti kroz vazduh, ali odmah nakon toga se vraćamo malo ranije u događaje tog dana i tako nekoliko puta u filmu i svaki put nam biva sve jasnije šta se zaista desilo i šta se to dešava u filmu. To je idealno rešenje kako film ne bi postao dosadan i kako se ne bi smo mi umorili od njega i glumaca koji ni u jednom trenutku ne posustaju u ludom pedaliranju i trkom sa vremenom.

Ceo film se dešava na Manhattanu i vidi se realan život ljudi koji tamo žive - stalne gužve i jurnjava. Verovatno će stanovnici New Yorka prepoznati mnoge ulice, objekte, građevine a mi ostali možemo uživati u filmu i smatrati kao jedan adrenalinski turistički obilazak.

Premium Rush je definitivno dobra akcija, verovatno jedna od najboljih sa biciklistima, a i sama lokacija snimanja kao i dobro odglumljene uloge su preporuka da pogledate ovaj film.

Žanr:akcija, triler
Godina:2012
Reziser:David Koepp
Scenario:David Koepp, John Kamps
Uloge:Joseph Gordon-Levitt, Michael Shannon, Dania Ramirez
Uzrast:PG-13
Box office:20.3M USD
Studio:Pariah
Zemlja:United States
Website:www.premiumrush.com
Jezik:Engleski
Trajanje:91 minut
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....