•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Mission (1986)

Misija je britanski film iz 1986. reditelja Rolanda Džofija i scenariste Roberta Bolta. U glavnim ulogama su Robert de Niro i Džeremi Ajrons. Radnja prati jezuitsku misiju u 18. veku u Južnoj Americi. Muziku je napisao Enio Morikone. Film je osvojio Zlatnu palmu i Oskara za najbolju fotografiju.

Film je smešten u 18. vek, kad jezuitski misionari u Južnoj Americi uspostavljaju misije nezavisne od španske vlasti kako bi domoroce preveli na hrišćanstvo. U centru priče je španski jezuitski sveštenik, otac Gabrijel (Džeremi Ajrons), koji dolazi u južnoameričku džunglu kako bi sagradio misiju i preobratio lokalne Indijance Gvarani na hrišćanstvo.

Posle mu se pridružuje nekadašnji portugalski plaćenik, Rodrigo Mendoza (Robert de Niro), koji vidi jezuitsku misiju kao utočište i mesto iskupljenja zbog ubistva svog brata.

Mendoza i Gabrijel pokušavaju odbraniti zajednicu od okrutnih portugalskih kolonizatora (koji pokušavaju porobiti Gvaranije), Gabrijel nenasilnim metodama, a Mendoza svojim vojničkim veštinama. Misija, koja je donedavno bila pod španskom zaštitom, predata je Portugalcima, dok je Vatikan (kojeg predstavlja papin poslanik Alta Mirano) naredio jezuitima da se povuku s teritorije iznad vodopada.

Konačno, kombinovani španski i portugalski napad završava uništenjem misije, mnogi su domoroci pobijeni, kao i sveštenici. Mendoza, koji umire spasavajući indijansko dete na mostu, konačno pronalazi iskupljenje koje je tražio.

Odličan film koji ima apsolutno našu preporuku.

Žanr:avantura, drama, istorijski
Godina:1986
Reziser:Roland Joffé
Scenario: Robert Bolt
Uloge:Robert De Niro, Jeremy Irons, Ray McAnally
Uzrast:PG
Award:Osvojen oskar
Studio: Warner Bros. Pictures
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:125 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...