•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Clash of the Titans (2010)

Borba titana (engl. Clash of the Titans) je akcioni film iz 2010. francuskog reditelja Luja Leterjea. Film je rimejk istoimenog filma iz 1981. a prava su otkupljena od kompanije Vorner braders. Radnja je bazirana na mitu o Perseju koga glumi Sem Vortington. Film je u poÄetku sniman standardnim postupkom, ali je kasnije, nakon velikog uspeha Kameronovog Avatara odluÄeno da se film konvertuje u 3D.

Radnja je smeštena u starogrÄki grad Argos u kome se rasplamsava borba izmeÄ‘u bogova i obiÄnih ljudi. Persej (Sem Vortington), koga je kao napuštenu bebu na moru pronašao siromašni ribolovac, saznaje od svog Äuvara Ije (Džema Arterton) da je sin boga Zevsa (Lijam Nison). MeÄ‘utim, nakon otkrića da su za smrt njegovih staratelja odgovorni bogovi, Persej odluÄuje da im se osveti. Zevs, znajući šta se sprema, odluÄuje da dozvoli Hadu (Rejf Fajns) da zaplaši ljude, meÄ‘utim, Had odlazi korak dalje i oslobaÄ‘a Äudovište Krakena kome će kao žrtvu ponuditi princezu Andromedu (Aleksa Davalos). Persej od Graja saznaje da je jedini naÄin da porazi Krakena je da pronaÄ‘e još jednog titan, Meduzu, koja pogledom pretvara u kamen.

U filmu se pojavljuju i mnogobrojni likovi iz grÄke mitologije poput Harpija, Pegaza ili Džinova. TakoÄ‘e, većina starogrÄkih božanstva se pojavljuje u filmu kao što su Posejdon, Hera, Atina, Apolon...

Film je loše prošao kod kritiÄara a ne previše sjajno ni kod publike. Posebno je kvalitet 3D verzije bio je žestoko kritikovan.

Žanr:akcija, avantura, fantazija
Godina:2010
Reziser:Louis Leterrier
Scenario: Travis Beacham
Uloge:Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes
Uzrast:PG-13
Studio: Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...