•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Eyes Wide Open (Einayim Petukhoth) (2009)

Širom otvorenih očiju (heb. Einayim Pkuhot) je izraelska drama iz 2009. godine, prikazana u evropskim bioskopima pod nazivom „Eyes Wide Open“. Premijera filma bila je 20. maja, na Kanskom festivalu, a prvi put je prikazan u Izraelu tek 3. septembra. Ova drama, koja je rediteljski debi Haima Tabakmana, bila je u konkurenciji za nagradu „Izvestan pogled“ na Kanskom festivalu.

Aaron uživa velik ugled u ortodoksnoj Jerusalimskoj četvrti gde živi. Potiče iz stare i poštene porodice, otac je četvoro dece i vlasnik mesare, u kojoj i sam radi. Nakon što mu jedini radnik umre, Aaron daje oglas za posao, na koji se veoma brzo javlja Ezri, devetnaestogodišnji student ješive. Ezri moli da privremeno stanuje u sobi iznad radnje, što mu šef i njegova žena Rivka vrlo rado dozvoljavaju, ohrabrujući njegov izbor škole kao i njegov talenat za crtanje. Jednog dana Ezri poziva Aarona na ritualno kupanje u izvoru izvan grada, i prebacuje mu da previše vremena provodi u radnji. Njihovo prijateljstvo se tada učvršćuje, pa ubrzo prelazi i u ljubavnu vezu. Rivka primećuje da njen muž često ostaje do kasno u prodavnici i da sve manje pažnje posvećuje deci i njoj, ali ne zna šta je uzrok tome. U kraju počinju ogovaranja da je Aaronov radnik „nečist“, što kulminira štampanjem proglasa o skarednim radnjama u mesari i razbijanjem izloga. Aaron je razapet između ljubavi prema porodici i Bogu i snažnim osećanjima prema Ezriju. Kada ga posete rabin i nacionalistički nastrojeni studenti, koji mu po drugi put prete smrću, on odlučuje da zamoli ljubavnika da ode. Ezri je povređen, ali i svestan nevolje u koju je uvukao gazdu i njegovu porodicu, pa odlazi iz Jerusalima. Film se završava tako što Aaron ulazi u izvor iznad grada u kome su se pre kupali, ali ne izlazi iz njega.

Žanr:drama
Godina:2009
Reziser:Haim Tabakman
Scenario: Merav Doster
Uloge:Zohar Shtrauss, Ran Danker, Tinkerbell
Award:3 osvojene
Studio: Arte
Zemlja:Israel
Jezik:Hebrejski
Trajanje:91 minut
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...