•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Black Swan (2010)

Crni labud (engl. Black Swan) je američki psihološki triler iz 2010. sa Natali Portman u glavnoj ulozi. Budžet filma bio je 10.000.000 dolara, a postao je jedan od najviše nagrađivanih filmova u 2010. i bioskopski hit u 2011.

Radnja filma je smeštena u svet njujorškog baleta, gde je svakodnevno vodi borba za ulogu i prestiž. Naivnoj i prostodušnoj Nini uloga Belog labuda u Labudovom jezeru mnogo više odgovara od uloge zavodljivog i opasnog Crnog labuda. Preobražaj u Crnog labuda pomaže Nini da otkrije svoju mračnu stranu i vodi je u potpuno ludilo, a gledaocima otkriva njen specifičan odnos sa majkom.

Najpopularniji film u 2010. imao je pet nominacija za Oskara, četiri za Zlatni globus i 12 nominacija za Nagradu BAFTA.

Natali Portman je za ulogu u ovom filmu osvojila: Oskar za najbolju glavnu glumicu, Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu (drama), Nagradu BAFTA za najbolju glavnu glumicu, Nagradu Udruženja filmskih glumaca za najbolju glavnu glumicu, Nagradu filmske kritike za najbolju glavnu glumicu.

Mila Kunis je za ulogu u ovom filmu dobila nagradu Marčelo Mastrojani za najbolju mladu glumicu, a bila je nominovana i za Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu.

Žanr:drama, misterija, triler
Godina:2010
Reziser: Darren Aronofsky
Scenario: Mark Heyman
Uloge:Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel
Uzrast:R
Award:Osvojen oskar
Studio: Fox Searchlight Pictures
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/ijustwantobeperfect
Jezik:Engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila