•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Precious (2009)

Dragocena (engl. Precious: Based on the Novel Push by Sapphire) je filmska adaptacija istoimenog romana, u režiji Lija Danijelsa. Američku premijeru je imao na Festivalu Sandens, a evropsku na Kanskom filmskom festivalu 2009. godine. Opra Vinfri je bila promoter filma. Mo‘Nik je nagrađena Oskarom za najbolju sporednu, dok je Gaborej Sidibe izgubila u kategoriji za najbolju glavnu glumicu. Ovo je prvi film u njenoj karijeri.

Film je smešten u 1987, u Harlem. Šesnaestogodišnja Klaris je nepismena, gojazna i često silovana od strane svog oca. Sada čeka njegovo drugo dete i trpi fizičko i emocionalno zlostavljanje od majke koja živi od socijalne pomoći u minimalnim životnim uslovima. Međutim, uz pomoć posvećene profesorke i socijalne radnice, Klaris će delimično prevazići probleme u kojima se nalazi, i utehu i samopouzdanje pronaći u svom detetu.

„Dragocena“ je mračna i teška drama, a scene nasilja koje Klaris trpi od strane svoje majke su uznemirujuće. Pored glumačkih kategorija, drama je bila nominovana i za Oskar za najbolji film i Oskar za najboljeg reditelja. Piter Bredšo iz „The Guardian-a“ je film opisao kao „strašan i beskrajan košmar zlostavljanja“, dok je Oven Glejberman iz Entertainment Weekly-ја za poslednju scenu filma rekao da je „potresna i istovremeno izaziva osećaj sažaljenja i terora“.

Žanr:drama
Godina:2009
Reziser: Lee Daniels
Scenario: Geoffrey Fletcher
Uloge:Gabourey Sidibe, Mo'Nique, Paula Patton
Uzrast:R
Award:Osvojena 2 oskara
Studio: Lionsgate
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...