•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Universal Soldier (1992)

Univerzalni vojnik (engl. Universal Soldier) je američki naučnofantastični akcioni film iz 1992. režisera Rolanda Emeriha. Glavne uloge tumače Žan-Klod Van Dam i Dolf Lundgren koji glume vojnike koji su se međusobno poubijali tokom rata u Vijetnamu, ali su u sklopu tajnog vojnog projekta, uz nekoliko drugih vojnika, reanimirani.

Luk Devero i Endru Skot su američki vojnici koji su poginuli za vreme Vijetnamskog rata. Iako su poginuli, njihova tela su zamrznuta i prebačena u tajno postrojenje gde ih je tim naučnika predvođenih pukovnikom Perijem, zajedno s ostalim poginulim vojnicima, pretvorio u super-vojnike poznate kao UniVoj. Tako stvorena elitna jedinica, korišćena je u antiterorističkim akcijama u kojima su pripadnici jedinice iskazivali veliku fizičku snagu i izdržljivost, što je izazvalo sumnju reporterke Veronike Roberts koja je pratila rad specijalne jedinice. Luk, sada jedan od vojnika poznat po kodu GR44, počinje da se priseća svoje prošlosti i udružuje se s novinarkom Veronikom, zbog čega oboje postaju pretnja vojnom establišmentu koji protiv njih šalje policiju i specijalne vojnike predvođene Endru Skotom (GR13).

Univerzalni vojnik (i njegovi nastavci) je jedan od akcionih filmova koji je obeležio devedesete i svakako ga vredi pogledati.

Žanr:akcija, drama, naučna fantastika
Godina:1992
Reziser:Roland Emmerich
Scenario: Richard Rothstein
Uloge:Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Ally Walker
Uzrast:R
Studio: Studio Canal
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...