•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lawless (2012)

Hvaljeni reditelj Džon Hilkot (The Road, The Proposition) donosi uzbudljivo živopisan deo američke odmetničke istorije kroz epsku gangstersku priču „Bez zakona“. To je istinita priča o braći Bondurant - krijumčarima alkohola koji su potražili američki san u Virdžiniji tokom prohibicije. Na osnovu maštovitog pregleda događaja u svojoj porodici, autor Met Bondurant je napisao njigu „The Wettest County in the World“ prema kojoj je snimljen film u kojem glume zvezde nove generacije: Šija Labuf, Tom Hardi, Džesika Častejn, Džejson Klark, Mija Vasikovska i Dejn Dehan, kao i dvojica od najboljih glumaca svoje generacije –Gaj Pirs i Gari Oldman. Ova napeta priča o kriminalu i korupciji, vernosti i ljubavi, brutalnosti i nežnosti bogat je dodatak američkom gangsterskom kanonu.

U planinama okruga Franklin, Virdžinija, braća Bondurant su tema legendi. Najstariji Hauard (Džejson Klark) uspeo je da preživi Veliki rat, ali se kući vratio rastrojen onime što je video i radio. Njegov brat Forest (Tom Hardi) zamalo je umro od španskog gripa koji im je odneo roditelje. Iz tog iskustva je izašao s tihom snagom i nepobedivošću. Džek (Šija Labuf) je najmlađi brat kojeg ne možete da zadivite, osećajan je i pametan. Vremena su teška, a posla nema, ali njih trojica su preduzetnici koji su izgradili unosan lokalni posao kuvajući snažan i popularan špiritus. Međutim, vreme švercovanja alkohola je pri kraju jer stiže specijalni zamenik Čarli Rajks (Gaj Pirs) iz Čikaga. Rajks je nemilosrdan i korumpiran i staviće na kocku sve što su braća izgradila i što predstavljaju, ali oni nemaju nameru nikome da se priklone.

Dok se porodica okuplja da bi se suprotstavila Rajksu, dolazi do promene njihovih međusobnih odnosa. Džek odrasta i sve je ambiciozniji, sanja o skupim odelima, brzim automobilima i prelepim ženama, pa on i njegov prijatelj Kriket (Dejn Dehan) pokreću sopstveni posao - protiv Forestove volje. Jedan od Džekovih kupaca je čak veliki gradski gangster i njegov idol, Flojd Baner (Gari Oldman). Sve se dodatno zakomplikuje kad se pojave dve prelepe žene: egzotična Megi (Džesika Častejn) s tajnom prošlošću koja privuče Foresta i tiha Berta (Mija Vasikovska) čiju buntovnu žicu polako počne da privlači Džekov šarm.

Džek je toliko samouveren da postaje sve manje razuman, a posledice njegovih postupaka stavljaju privrženost braće na veliki ispit i sve ih dovode u opasnost. Odlučni da se bore za svoje, braća Bondurant se suprotstavljaju korumpiranim silama zakona u obračunu čiji će ishod odrediti ko će kontrolisati „najmokriji“ okrug na svetu (The Wettest County in the World).

Žanr:krimi, drama
Godina:2012
Reziser: John Hillcoat
Scenario: Nick Cave, Matt Bondurant
Uloge: Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy Pearce
Uzrast:R
Studio: Benaroya Pictures
Zemlja:United States
Website:www.lawless-film.com
Jezik:Engleski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...