•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Iza scene: film VIR

Ne možeš mu se opirati…

Velika imena srpske kinematografske scene čine i deo tima filma VIR: Mirjana Karanović, Dragan Nikolić, i Emir Kusturica. Zanimljivosti sa snimanja, iza scene VIR-a, podelićemo sa vašim čitaocima.

Interesantno je da Mirjana Karanović igra u sceni sa svojim studentom Nenadom Okanovićem, koji je 2003. godine diplomirao glumu baš na njenoj klasi. Nenad je izjavio da se i pored brojnih uloga koje je u međuvremenu odigrao sto na pozorišnoj sceni što na filmu, uz Profesorku ponovo osetio kao student. Mirjana mu je davala instukcije, bodrila ga i kritikovala, baš kao u vreme studija. Inače propisno ga je izudarala nekom knjigom jer je scena to zahtevala od nje. U filmu Mirjana Karanović igra inspektorku u policijskoj stanici, koja ispituje privedenog Grofa tj. Nenada Okanovića. Reditelj i scenarista filma VIR, Bojan Vuk Kosovčević kaže da je u kreiranju lika inspektorke na umu imao priču koja se godinama prepričavala o famoznoj beogradskoj inspektorki sa specijalnim metodama ispitivanja.

Dragan Nikolić je svojim brojnim maestralno odigranim ulogama pridodao jos jednu u VIR-u, igrajuci moćnog i uticajnog čoveka, bliskog vlasti, ali bliskog i beogradskoj mafiji. Ekipa filma se rado priseća šala i dosetki velikog Dragana Nikolića, koji je umeo da opusti i na trenutke zabavi već iscrpljenu filmsku gardu. Jedna anegdota sa snimanja jos uvek se rado prepričava u krugovima Virovaca: Snimala se napeta, teška scena u hotelu Kontinental, …Bilo je kasno u noć, ekipa već vidno umorna . Scena treba da krene tako što neko kuca na vrata hotelske sobe. Počinje kadar. Tišina, muk…Odjednom se čuje glasno lupanje na vratima. Jedan član ekipe prilično revoltiran, skače i prilazi vratima uz glasno negodovanje: “ Ko sada lupa! !? “ Otvara vrata i na njima zatiče Dragana Nikolića, koji je na svom mestu u svojoj sceni. Smeh se orio Kontinentalom.

Posebnu tremu ekipa je imala pred snimanje sa slavnim Emirom Kusturicom . Za tu priliku filmski karavan se preselio u Užice jer je to bio jedini način da se uskladi sa prezauzetim rediteljem svetskog glasa. Svojom ulogom, koja će biti pravo iznenađenje za gledaoce, Kusturica ukazuje na važnost porodice u formiranju ličnosti mladih i daje svoj doprinos u borbi protiv nasilja u porodici. Reditelj Bojan Vuk Kosovčević izjavio je: “Počastvovan sam saradnjom sa Emirom Kusturicom. Veoma mi je drago je izašao u susret nama, mladim umetnicima. Davao je savete ali se nije mešao u našu zamisao projekta, štaviše doprineo je našoj ideji. Još jednom se pokazao kao pravi umetnički laf. “

Kusta je mladu ekipu bodrio rečima: “Drago mi je da vas pokreće entuzijazam, samo tako se prave velike stvari. “

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....