•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

An Inconvenient Truth (2006)

Neugodna istina (eng. An Inconvenient Truth) je američki dokumentarni film iz 2006. Film se temelji na predavanjima, američkog političara Ala Gorea o globalnom zatopljenju i klimatskim promenama. Razotkriva mitove i pogrešne predrasude i predlaže potrebne promene. Dobio je brojne nagrade, uključujući dva Oscara.

Neugodna istina prikazuje podatke i predviđanja o klimatskim promenama uz isečke iz života Ala Gorea. Preko prezentacije različitim tehnikama poput slika, grafikona, karti, animacija i računarskih simulacija u filmu su predstavljena recentna istraživanja vrhunskih svetskih naučnika kojima se uklanjaju sve sumnje o postojanju problema globalnog zatopljenja. Gore prikazuje problem sa naučnog, ekonomskog, političkog i moralnog gledišta. Film uključuje mnogo segmenata sa ciljem pobijanja teorija, da je globalno zagrijavanje nestvarno. Al Gore kritikuje američku politiku, zbog nepotpisivanja Protokola iz Kyota i ignorisanja problema.

Britanska vlada je odlučila da prikazuje ovaj film u svim srednjim školama u Engleskoj i Walesu u obrazovne svrhe. Španska vlada je donela istu odluku.

Žanr:dokumentarac
Godina:2006
Reziser: Davis Guggenheim
Uloge: Al Gore, Billy West
Uzrast:PG
Award:Osvojena 2 oskara
Studio: Lawrence Bender Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...