•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pozorište na Terazijama

Pozorište na Terazijama je osnovano 1949. godine kao „Humorističko pozorište“ stalna, repertoarska ustanova pozorišne kulture, muzičkog i komedijskog žanra. Od 1954. do 1959. godine zove se „Beogradska komedija“. Spajanjem sa Beogradskim dramskim pozorištem 1959. godine dobija ime „Savremeno pozorište“. Konačno, u pozorišnoj sezoni 1975/76 ponovo postaje samostalno i dobija sadašnje ime „Pozorište na Terazijama“.

Kao jedinstveno pozorište u našoj zemlji ima stalni administrativno-tehnički i izvođački sastav koji čine: glumački, baletski, horski i orkestarski ansambl, ukupno oko 200 ljudi, kao i veći broj spoljnih saradnika širokog spektra umetničkih i scenskih delatnosti. Tokom više od pola veka postojanja, uvek odlično prihvaćeno od strane najšire publike, ali i kritike, Pozorište na Terazijama je svojom doslednom repertoarskom politikom pratilo zbivanja na svetskoj muzičkoj i komediografskoj sceni. Posebno se neguje i razvija domaće dramsko stvaralaštvo, komedije, operete i muzički komadi ("Stolica koja se ljulja", „Splitski akvarel", „Ubi il ' poljubi", „Mala Florami“...), kao i svetske hitove ("Oklahoma", „Priča sa zapadne strane", „Helo Doli", „Violinista na krovu", „Cigani lete u nebo", „Čovek od La Manče", „Moja ljupka dama", „Kabare", „Neki to vole vruće“...).

Poslednjnih godina, repertoarska delatnost Pozorišta na Terazijama doživljava ubrzan umetnički i marketinški uspeh. Izuzetnu gledanost postižu komedije „Dr", „Paradoks", zatim mjuzikl „Neki to vole vruće", dok su „Lutka sa naslovne strane", "Jubilej" (apsolutni pobednik Dana komedije u Jagodini 2000.), „Briljantin", „Golje" i „Poljubi me Kejt" već postali kultni pozorišni događaji, za kojima interesovanje postoji i van granica naše zemlje.

Po otvaranju posle rekonstrukcije godine 2005. je Pozorište u savremenoj sali doživelo procvat sa mjuziklima `Čikago`, `Cigani lete u nebo`, gde su značajan udeo imali glumci, pevači i plesači Jelena Jovičić ,Ivana Knežević ,Mina Lazarević, Katarina Gojković, Sloboda Mićalović, Dragan Vujić, Miroljub Turajlija, Ivan Bosiljčić, Danica Arapović, Tamara Martinović, Milica Pavlović, Katarina Čanković, Elena Vesković, Milan Gromilić, Slobodan Stefanović, Janoš Tot i mnogi drugi. Predstave su rasprodate, a za neke komade se govori da su najbolja izvođenja u svetu.



Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...