•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vatel (2000)

Vatel je britansko-francuski film snimljen 2000. godine. Režirao ga je Roland Joffé, a temeljen je na životu čuvenog francuskog kuvara Françoisa Vatela iz 17. veka.

Radnja se odvija 1671. na početku francusko-holandskog rata.

François Vatel odan starom i finansijski slomljenom Louisu II Bourbonskom, princu de Condeu koji želi steći naklonost kralja Louisa XIV pa ga poziva na trodnevni festival u Château de Chantilly, svoj dvorac u Chantillyju (Francuska).

Princ de Conde daje Vatelu sva moguća ovlašćenja da organizuje doček važnih gostiju iz versajske palate u dvorcu Chantilly. Prijem koji će trajati tri dana mora izgledati spektakularno.

Vatel vodi imanje i predvodi vojsku sluga i ostalih poslužitelja, koji se brinu za spektakularne bankete, večere i ostale događaje kako bi što više oduševili i iznenadili samog kralja.

Žanr:biografija, drama, romansa
Godina:2000
Reziser: Roland Joffé
Scenario: Tom Stoppard
Uloge:Gérard Depardieu, Uma Thurman, Tim Roth
Uzrast:PG-13
Award:2 osvojene
Studio: Légende Entreprises
Zemlja:France
Jezik:Engleski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu