•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kalina Kovačević

Kalina Kovačević (Beograd, 22. novembar 1983) je srpska glumica. Potiče iz poznate porodice: otac joj je dramski pisac Siniša Kovačević, a majka glumica Ljiljana Blagojević.

Završila je muzičku školu i svira klavir.

Nakon treće godine gimnazije upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Biljane Mašić. Član je Narodnog pozorišta u Beogradu, ali je igrala i igra i na drugim scenama – u Pozorištu na Terazijama u predstavama Maratonci trče počasni krug i A Chorus Line, u Madlenijanumu u Ožalošćenoj porodici, a na Večernjoj sceni Pozorišta „Boška Buha“ u predstavi Instant seksualno vaspitanje. Dokazala se i u nezavisnoj produkciji, u predstavama Sokin i Bosina i Brakolomije. Njena diplomska predstava Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo igrana je u Zvezdara teatru. U svom matičnom pozorištu igra u predstavama Ženski orkestar, Velika drama, Vesele žene vindzorske, Ženidba, Dama sa kamelijama, Narodni poslanik, Na dnu. Televizijski film Mala šala iz 1991. godine bio je njen debi pred kamerama, a značajne uloge imala je i u ostvarenjima Beži zeko beži, Jesen stiže, dunjo moja, Konji vrani, Bledi mesec, Sinovci, Optimisti i Miris kiše na Balkanu, kao i u TV seriji Gorki plodovi. Jedna je od najmlađih dobitnica nagrade Carica Teodora na Filmskim susretima u Nišu. Dobitnica je i Zlatne mimoze, kao i Nagrade grada Beograda za stvaralaštvo mladih u oblasti umetnosti. Živi i radi u Beogradu.


Filmografija:
1990.-te
1991. Mala šala Svetislavova ćerka

2000.-te
2002. Aurora Ana
2003. Beži zeko beži Devojka
2004. Jesen stiže, dunjo moja Ančica Granfild
2006. Sinovci Nada Katunac
2006. Optimisti
2007. Konji vrani
2008. Bledi mesec Ančica
2008. Zaboravljeni umovi Srbije
2008. Gorki plodovi Milijana „Maša“

2010.-te
2010. Miris kiše na Balkanu Nina Salom

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila