•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bait (2012)

Pljačku australijske samoposluge prekida tsunami, a šačica preživelih još se nije niti oporavila od dvostrukog šoka, kada u "kanalima" između polica izroni preteće peraje morskog psa koga je veliki talas povukao s pučine i zarobio u hali samoposluge. Iako utopljenika ima pregršt, Veliki beli preferira živo meso. Novonastala situacija i prinudni "zatvor" uvek je plodan teren za sređivanje narušenih porodičnih odnosa, a nekima se otvara savršena prilika za osvetom. Usput nije loše demonstrirati i spremnost na žrtvovanje, dokazivanje hrabrosti ili inženjerske dovitljivosti s plutajućim artiklima maloprodajnog lanca.

'Bait' je prijatno iznenađenje, moderni film sa ajkulom jako lepe fotografije, solidne glumačke postave i školski postavljenog scenarija sa izuzetno dobro generiranom grafikom tsunamija. Nažalost, računarski kreirana ajkula zbog potreba 3D-a najlošiji je deo filma, ali dobro da su se autori koristili i maketom nalik na Bruciea iz 'Ralja' jer je to, koliko god čudno zvučalo za 2012. godinu, i dalje puno uverljivije rešenje. Čak i uz lošiju, na momente grozno realiziranu podvodnu "babarogu", 'Bait' je sigurno najbolji komad filmske eksploatacije morskih pasa koji smo u 21. veku gledali. Oseća se silno uložen trud — od celog potopljenog seta na dva sprata, školskih, ali dobrih peripetija, hektolitara krvi za što realističniji utisak do dobro tempiranog i uspelog rasta tenzija do kulminacije s ukusom osamdesetih. Ekipa reditelja Kimble Rendalla uspela je odličnu ideju još bolje realizovati i u sat i po uspešno spojiti 'Pasje popodne', 'Zoru živih mrtvaca' i 'Ralje'.

Žanr:akcija, horor, triler
Godina:2012
Reziser:Kimble Rendall
Scenario: Duncan Kennedy
Uloge:Richard Brancatisano, Xavier Samuel, Chris Betts
Uzrast:R
Studio: Bait Productions
Zemlja:Australija
Jezik:Engleski
Trajanje:91 minut
Podeli:



Preporucujemo