•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Martin u oblacima (1961)

Mladi studentski par Martin i Zorica stanuju jedan preko puta drugog u unajmljenim sobama ali im je veliki san da imaju svoj stan. Ubrzo Martinove gazde odu na more na nekoliko meseci, a Martin na nagovor strica da iznajmi stan italijanskom poduzetniku Carmineu i njegovoj zgodnoj kćeri. Stric je strastveni izumitelj razliÄitih patenata koji se nada da bi mu Carmineo mogao pomoći. Ubrzo stric pronalazi "odliÄnu" vezu koja bi Martinu trebala omogućiti kupovinu novog stana u zgradi koja se tek gradi ali da svet nije uvek pošten Martin će iskusiti na vlastitoj koži.

"Martin u oblacima" film je savremene tematike koji priÄa jednu i danas tako svakodnevnu priÄu i dilemu: kako do stana. Mladi par je okružen savremenim trendovima graÄ‘anskog života, poput odlaska na more, automobila, muzike, ali osnovno im je egzistencijalno pitanje nerešivo: nemaju gde biti nasamo jer nemaju vlastiti stan. Za ulogu Martina Bauer je odabrao tada mladog i još malo znanog Borisa Dvornika dok ulogu njegove devojke Zorice tumaÄi velika zvezda 50-ih, Ljubica Jović. Prekrasne stare gradske zagrebaÄke vizure snimio je, kao i mnoge Bauerove filmove (Salaš u Malom Ritu, Tri Ane, Samo ljudi), Branko Blažina, dok poÄetnu špicu filma prati pesma Ive Robića.

Žanr:komedija
Godina:1961
Reziser:Branko Bauer
Scenario:Branko Bauer
Uloge: Boris Dvornik, Ljubica Jović, Joza Seb
Studio: Jadran Film
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila