•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Chimes at Midnight (1965)

Engleska početkom 15. veka, mladi princ Hal, naslednik kralja Henrika IV., veseljak Sir John Falstaff i njihova družina provode bezbrižne dane. Međutim, u bitci kod Shrewsburyja Hal počne shvatati svoje obaveze i nakon očeve smrti, stupivši na prestol kao Henrik V., razvrgava prijateljstvo.

Film je zasnovan na liku Falstaffa, odnosno na Shakespeareovim dramama kao i na fragmentima Ričarda II, i s naratorskim tekstom iz Anglosaksonskih hronika Raphaela Holinsheda. Filmski kritičari i filmski stručnjaci, film 'Citizen Kane' često stvaljaju na vrh spiskova najboljih filmova svih vremena, ali oni koji se prvenstveno bave Wellsom, upravo film 'Chimes at Midnight' navode kao "najpotpuniji i najrealističniji izraz svega čemu je Welles težio sve od filma 'Citizen Kane' ". Orson Welles je izjavio: "Ako bi morao za ulaz u raj ponuditi neki svoj film, ponudio bi 'Chimes At Midnight'".

U Cannesu 1966. nagrađen je posebnom nagradom povodom 20 godina festivala.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu