•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

True Romance (1993)

True Romance je američki igrani film snimljen 1993. godine u režiji Tonyja Scotta, a prema scenariju Quentina Tarantina. Po žanru predstavlja kombinaciju akcionog filma, melodrame i crne komedije. Protagonisti - koje tumače Christian Slater i Patricia Arquette - su mladi radnik iz detroitskog video kluba i prostitutka, a radnja prati njihov pokušaj da kokain ukraden od okrutnih kriminalaca "utope" u Hollywoodu i tako započnu novi život.

Iako ispočetka nije imao veliki komercijalni uspeh, stekao je brojne pohvale od strane kritike, a nakon što je Tarantino postao zvezda sa Pulp Fiction-om, stekao je i kultni status. Tarantino, čiji je scenario, prema vlastitim tvrdnjama, brojne autobiografske elemente, ispočetka je hteo sam režirati film, ali se na kraju složio s time da film režira Tony Scott. Na kraju je bio zadovoljan tim izborom, kao i Scottovom odlukom da izmeni kraj filma, smatrajući da bi bio daleko efektniji hepi end.

Film se odlikuje i muzičkom partiturom Hansa Zimmera temeljenoj na temi Gassenhauer Carla Orffa, korišćenoj dvadeset godina u filmu Badlands. I time, kao i naracijom glavnog ženskog lika je True Romance odao omaž Badlandsu.

Žanr:krimi, romansa, triler
Godina:1993
Reziser:Tony Scott
Scenario: Quentin Tarantino
Uloge:Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper
Uzrast:R
Studio: Morgan Creek Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...