•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Norbit (2007)

Kada je bio beba, roditelji su malog Norbita (Eddie Murphy) ostavili na stepeništu kineskog restorana, koji je ujedno bio i sirotište, pa ga je odgajao vlasnik, gospodin Wong (Eddie Murphy). U sirotištu se Norbit sprijateljio s Kate (Thandie Newton), ali devojčica je ubrzo usvojena, pa je Norbit opet ostao sam. Kako se ne bi osećao napuštenim, o njemu se brine velika debela Rasputia (Eddie Murphy), koja brzu hranu tamani kao da sutra ne postoji. Kada odrastu, Rasputia se pretvori u zastrašujuću ženu, koja Norbita natera na brak. Našem junaku se čini kako više zaista ne može izdržati životne nepravde, ali baš tada se u grad vraća Kate, koja
od gospodina Wonga želi otkupiti sirotište. Norbit se ponovno zaljubljuje, ali Rasputia, njena braća gangsteri i Katein verenik imaju drugačije planove.

Jedna od najvećih komičarskih zvezda osamdesetih godina, Eddie Murphy, je i u ovom veku u nekoliko navrata pokazao kako zaista svakoga može nasmejati do suza, što čini i u komediji "Norbit" reditelja Briana Robbinsa. Iako se određeni deo šala i može učiniti predvidljivim, treba priznati kako bi ih malo ko izveo uverljivije i razularenije od Murphyja, koji u filmu igra čak tri uloge. Zaista je urnebesno gledati bračne razmirice u kojima obe uloge glumi isti čovek, pogotovo kada je to Eddie Murphy. Ali „Norbit" nije samo komedija komedije radi jer se uz romantične elemente u filmu poručuje i to kako se dobrota i strpljenje ponekad ipak isplate.

Žanr:komedija, romansa
Godina:2007
Reziser:Brian Robbins
Scenario: Eddie Murphy
Uloge:Eddie Murphy, Thandie Newton, Terry Crews
Uzrast:PG-13
Award:4 osvojene
Studio: DreamWorks SKG
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:112 minuta
Podeli:



Preporucujemo