•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Moonwalker (1988)

Moonwalker (takođe poznat i pod nazivom Michael Jackson: Moonwalker), američki je film muzičara Michaela Jacksona, koji je objavljen 1988. godine.

Film je sniman na način da sadrži zbirku Jacksonovih kratkih snimaka od kojih je nekoliko u obliku muzičkih video spotova sa Jacksonovog poslednjeg studijskog albuma Bad. Film je dobio ime po plesnom koraku, tehnici koja je poznata pod imenom moonwalk, a koja je bila zaštitni znak Michaela Jacksona. On je taj plesni korak izvodio na svojim nastupima kao i u nekim muzičkim video spotovima. Ime plesnom koraku dali su mediji, a ne Jackson sam, međutim to ga nije sprečilo da po njemu nazove svoj film.

Objavljivanje Moonwalker originalno je trebalo biti zajedno sa Jacksonovim albumom Bad. Tokom premijere filma Jackson je krenuo na svoju prvu solo turneju. Moonwalker je Sjedinjenim Državama i Kanadi kao kućni video objavljen tek 10. januara 1989. godine, u vreme kada je Jackson završavao svoju Bad World svetsku turneju. Turneja je se trebala završiti ranije, ali je odložena zbog Jacksonovog glasa, koji je doživeo neke deformacije, pa je stoga produžena do jnuara 1989. godine.Moonwalker je u Evropi i Južnoj Americi objavljen u bioskopima 1988. godine. Kućni video se od 17. aprila 1989. godine prodao u više od 800.000 primeraka samo u SAD-u.

Film se sastoji od zbirke kratkih priča, koncertnih snimaka i muzičkih spotova, a ne kao jedna kontinuirana priča. Svaki od odlomaka u nastavku opisan je u posebnim pod-sekcija.

Početak filma otvara Jacksonovo uživo izvođenje "Man in the Mirror". U ovom kratkom odlomku montirani su isečci dece iz Afrike, kao i likovi poput Mahatma Gandhia, Martina Luthera Kinga, Johna Lennona, i druge istorijske ličnosti.

Kratki filmovi koji pokrivaju Jacksonovu biografiju od njegovih nastupa sa sastavom Jackson 5 do Bad World svetske turneje. Sedeće numere se pojavljuju se u filmu:
- "Music and Me"
- "I Want You Back"
- "ABC"
- "The Love You Save"
- "2-4-6-8"
- "Who's Lovin' You"
- "Ben"
- "Dancing Machine"
- "Blame It on the Boogie"
- "Shake Your Body (Down to the Ground)"
- "Rock with You"
- "Don't Stop 'til You Get Enough"
- "Can You Feel It"
- "Human Nature"
- "Beat It"
- "Thriller"
- "Billie Jean"
- "State of Shock"
- "We Are the World"
- "The Way You Make Me Feel"
- "Dirty Diana"

Moonwalker je zanimljivo ostvarenje u kome će posebno uživati ljubitelji muzike Michaela Jacksona.

Žanr:akcija, krimi, fantazija
Godina:1988
Reziser: Jerry Kramer, Jim Blashfield
Scenario: Michael Jackson
Uloge:Michael Jackson, Joe Pesci, Sean Lennon
Uzrast:NR
Award:2 osvojene
Studio: Ultimate Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:93 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...