•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nove fotografije iz filma „Pijev život“ oskarovca Anga Lija

Studio „20th Century Fox“ objavio je nove tri fotografije iz prvog 3D filma oskarovca Anga Lija, „Pijev život“, koji će se u bioskopima pojaviti u novembru ove godine.

Fotografije prikazuju glavnog junaka Pija, koga igra mladi indijski debitant Suraj Šarma, mladića zarobljenog na splavu nakon brodske nesreće.

Tokom oluje na brodu koji je, između ostalog, prevozio i divlje životinje, Pi uspeva da se popne na čamac u kome se nalaze bengalski tigar, hijena, orangutan i zebra. Film prati nekoliko meseci tokom kojih se Pi bori za opstanak na okeanu, suočen sa divljom životinjom i nepreglednim vodenim prostranstvom.

„Pijev život“ kritičari koji su imali priike da vide snimljene delove filma svrstavaju u jedne od najznačajnijih filmova ove godine, i pominju kao ozbiljnog kandidata za dodelu Oskara 2013. godine.

Film je zasnovan na istoimenom romanu, bestseleru poznatog kanadskog pisca Jana Martela. Priča o hrabrom mladiću je uzbudljiva avantura koja govori o velikim idejama - veri, nadi i borbi za opstanak.

Sedamnaestogodišnji Suraj šarma izabran je za ulogu među 3. 000 prijavljenih kandidata. Osim Šarme, u filmu igraju i Žerar Depardje, Tobi Megvajer, Tabu i Adil Husein. Odraslog Pija igra Irfan Kan, poznat po ulozi policijskog inspektora u filmu „Milioner iz blata“.

Karijera reditelja Anga Lija traje već 20 godina, a 2005. godine je nagrađen Oskarom za režiju filma „Planina Broukbek“, a 2000. godine njegov film „Skriveni zmaj, pritajeni tigar“ nagrađen je Oskarom kao najbolji film van engleksog govornog područja. Li je poznat i po ostvarenjima „Razum i osećajnost“, „Hulk“, „Taking Woodstock“.

Jan Martel je autor zbirki priča „Činjenice iza Rokamatiovih iz Helsinkija“ (The Facts Behind the Helskinki Roccamatios, 1993) i „Na kraju smo pojeli decu“ (We Ate The Children Last, 2004), kao i romana „Ja“ ( Self, 1996) i „Beatriče i Vergilije“ (2010). Za roman „Pijev život“, koji kritičari porede sa knjigama kao što su „Guliverova putovanja“, „Robinson Kruso“ i „Starac i more“, dobio je 2002. godine svetski priznatu nagradu Man Buker. Ova knjiga prevedena je na četrdeset jedan jezik, a na listi bestselera „Njujork tajmsa“ provela je pedeset sedam nedelja.

MCF

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...