•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

42nd Street (1933)

42nd Street je američki filmski mjuzikl snimljen 1933. u režiji Lloyda Bacona, poznat po koreografiji Busbyja Berkeleya. Pesme korišćene u filmu je komponovao Harry Warren, tekst za njih napisao Al Dubin. Scenario su napisali Rian James, James Seymour i Whitney Bolton (van špice) na temelju romana Bradforda Ropesa. Radnja je smeštena u brodvejsko pozorište čije osoblje, suočeno sa finansijskim problemima izazvanim Velikom depresijom, planira spektakularnu predstavu koja bi ih, ako uspe, trebala izbaviti iz nevolja.

42nd Street je sa svojom uspešnom kombinacijom tada aktualne socijalne problematike i eskapističkog glamura pogodio ukus tadašnje publike i doživeo veliki uspeh. Sledeće je godine bio nominovan za Oscara. Smatra se jednim od najboljih mjuzikala u istoriji klasičnog Hollywooda, a taj status mu je službeno priznat 1998. kada je ušao u Nacionalni filmski registar Kongresne biblioteke. Godine 2006. je došao na 13. mesto AFI-jevog popisa najboljih mjuzikala.

Žanr:komedija, mjuzikl, romansa
Godina:1933
Reziser:Lloyd Bacon
Scenario: Rian James
Uloge:Warner Baxter, Bebe Daniels, George Brent
Uzrast:NR
Award:1 osvojena
Studio: Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:www.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....