•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

High Sierra (1941)

Visoka Sijera (engl. High Sierra) je američki film iz 1941. režisera Raula Volša u kome glavne uloge igraju: Ajda Lupino i Hamfri Bogart.

Gangster Veliki Mak planira pljačku u kazinu u odmaralištu u Kaliforniji, a operaciju bi trebao voditi iskusni kriminalac Roj Erl kad izađe iz zatvora na Istoku. Roj se vozi preko zemlje u kamp u planinama kako bi se sastao s dvojicom muškaraca koji će mu pomoći u pljački. Jedan od njih dvojice sa sobom je poveo odbeglu mladu ženu, Mari. Roj želi poslati Mari nazad u Los Anđeles, ali nakon svađe ona ga nagovara da je pusti da ostane.

Mari se počne zaljubljivati u Roja dok on planira i provodi pljačku, ali on ne uzvraća ljubav. U vožnji prema planinama, Roj upoznaje porodicu Velme, devojke s deformisanom nogom koja zbog toga šepa. Nakon pljačke, Roj plaća operaciju koja će omogućiti Velmi da normalno prohoda. Dok se oporavlja, Roj zaprosi Velmu, ali ona odbija, objasnivši mu kako je već zaručena za čoveka iz rodnog grada. Nakon što stiže njen zaručnik, on i Velma počinju piti nekoliko dana u kući njezinih roditelja, što se gadi i frustrira Roja. Vraća se ka Mari i oni postaju ljubavnici.

Nažalost, policija je pratila Roja još od pljačke, a dok su on i Mari napuštali grad, počinje potera za njim. Dvoje se razdvajaju kako bi dali Mari vremena da pobegne. Roja progone sve dok se on ne popne na jedan od brežuljaka sijere, gde ostaje preko noći. Ubrzo nakon zore, ekipa lokalnih policajaca poslata je da napadnu Roja s leđa. Dok Roj razmjenjuje hice s policijom, jedan čovek iz potere ga upuca.

High Sierra je klasični predstavnik noir filma i vredi ga pogledati.

Žanr:krimi, drama, crno-beli
Godina:1941
Reziser:Raoul Walsh
Scenario: John Huston
Uloge:Ida Lupino, Humphrey Bogart, Alan Curtis
Uzrast:NR
Award:1 osvojena
Studio: Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:www.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila