•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' je britansko-američki fantastični film iz 2004. godine koga je režirao Alfonso Cuarón prema istoimenom romanu J. K. Rowling. Ovo je treći film iz serijala o Harryju Potteru čiji scenarijo potpisuje Steve Kloves, a produkciju zajednički Chris Columbus, David Heyman i Mark Radcliffe. Film prikazuje Harryjevu treću godinu u Hogwartsu tokom koje saznaje da je iz zatvora Azkaban pobegao robijaš Sirius Black koji ga želi ubiti. Glavnu ulogu u filmu ponovo igra Daniel Radcliffe, dok se u ulogama njegovih najboljih prijatelja, Rona Weasleyja i Hermione Granger, ponovno pojavljuju Rupert Grint i Emma Watson. Film je nastavak filma 'Harry Potter and the Chamber of Secrets' i prethodnik filma 'Harry Potter and the Goblet of Fire'.

Film je sa emitovanjem u britanskim bioskopima započeo 31. maja 2004. godine, dok je u severnoameričkim bioskopima prikazivan od 4. juna 2004. godine kao prvi film iz serijala prikazivan u IMAX bioskopima i kao prvi film koji je koristio istoimenu tehnologiju. Takođe, ovo je poslednji film iz serijala koji je distribuiran i kao VHS izdanje. Među brojnim nagradama i nominacijama, film je nominovan i za dva Oscara u kategoriji najbolje originalne muzike i najboljih vizuelnih efekata. Iako je film zaradio preko $796 miliona dolara, ostao ja zabeležen kao film koji je, u celokupnom serijalu, najlošije prošao na box office-u.

'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' je dobio dve nominacije na 77. dodeli nagrade Oscar, održane 2005. godine: Oscar za najbolju originalnu muziku (John Williams) i Oscar za najbolje vizuelne efekte.

Žanr:Avantura, Fantazija
Godina:2004
Reziser:Alfonso Cuarón
Scenario:J.K. Rowling, Steve Kloves
Uloge:Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint
Award:Nominacija za 2 Oskara, druge 11 nagrade i 32 nominacije
Box office:796,688,549 USD
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:www.harrypotterwizardscollection.com/
Jezik:English
Trajanje:141 min
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu