•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Burduš (1970)

Burduš je jugoslovenski film iz 1970. godine. Režirao ga je Miodrag Popović, a scenario je pisao Živorad Žika Lazić.

Film predstavlja nastavak televizijske serije „Muzikanti“, s tim što lik Lepog Caneta u seriji tumači Dragan Zarić, a u filmu Miodrag Andrić.

Tri siromašna muzikanta, vašarska zabavljača, Burduš, Rajko i Cane, zahvaljujući učestvovanju u jednoj televizijskoj seriji, postaju poznate ličnosti i bogati ljudi. Neočekivani uspeh i novac razdvojio je stare prijatelje. Basista Burduš, usamljen i izgubljen, odluči da krene na put za novim drugovima ali mu se na stanici pridruže stari prijatelji i pošto su ponovo pronašli sami sebe, vesele se u vozu na svoj, ciganski način.

Scenario za film je napisao Živorad Žika Lazić, koji se pominje i u filmu u sceni kada se Dragomir Bojanić Gidra predstavlja: „Rade Lazić, sin pokojnog Žike Lazića, bog da mu dušu prosti, iz sela Lugavčina“.

Žanr:komedija
Godina:1970
Reziser:Miodrag Popović
Scenario:Živorad Lazić
Uloge:Jovan Janićijević Burduš, Milan Srdoč, Miodrag Andrić, Dragomir Bojanić Gidra, Miroslav Bijelić
Studio:Avala film
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpsko-hrvatski
Trajanje:86 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu