•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Infernal Affairs (Mou gaan dou) (2002)

Infernal Affairs je dobitnik filmske nagrade za policijsku dramu u Hong Kongu. U filmu su visoko rangirani glumci u Hong Konku: Tony Leung i Andy Lau kao Anthony Wong i Eric Tsang. Infernal Affairs malo podseća na filmove o Jamesu Bondu ali ima neki svoj poseban šmek.

Gangsterski šef Sam (Eric Tsang) je pomogao Mingu (Andy Lau) u usponu na hijerarhijskoj lestvici policijskih snaga pružajući mu mnogo informacija u toku deset godina. Triada gangstersko udruženje je za tih deset godina i osnažilo. Sa svojom verenicom Mary (Sammi Cheng) Ming iznajmljuje skup aprtman. Ming sada želi da bude „dobar“ policajac i želi da „iseče“ korene gangsterima. Poslat na zadatak „Unutrašnji nemiri“ (Internal Affairs) dolazi u neprijatnu situaciju. Policijski šef Wong je osumnjičen u toj istrazi. Wongov indentitet osim njega samog zna još jedino lepa žena psihijatar Dr Lee (Kelly Chen). Njoj objašnjava da je jedino što on želi povratak svog indentiteta. Policijski inspektor Wong (Anthony Wong) je mentor, prijatelj i šef Yana (Tony Leung). I Yan je u gangsterskim krugovima. Yan prikazuje ljudsku emociju. Jedan nepokriven policajac, Yan, želi da se skloni od stresa, usamljenosti i nasilja u Triadu. Wong se sa njim ili igra ili je privatelj u zavisnosti od toga gde je i kako mu odgovara. Ženski likovi, kao žena psihijatar Dr Lee i Mary su tu za iskreno poravnanje osećanja. Težnje svakog lika pojedinačno su traženje istine prikazane u toku razvoja akcija u filmu. Moralna dilema koju film ističe je baš Ming koji balansira između svog indentiteta koji krije, pokrivanja Triada i Sama i potrebe da „skloni“ Sama koji takođe zna ko je on. Naracija u priči dotiče Mingovu verenicu, jer se nameće pitanje o nadmoći čoveka koji živi laž. Moguće je naslutiti koliko bi drugačiji bio život ove dvojice da oni nisu prihvatili pokrivene uloge. Oni su odlučili da ne žive svoj život i pokušavaju da nadvladaju opasnost tražeći istinitu svrhu. Tajne i dupliranost ova četri lika prepliću se po događajima u njihovim životima. Paralela između dve organizacije i principa na osnovu kojih funkcionišu akciju čini još napetijom. Sa epskom muzikom na početku filma i interesantnim prikazom podzemlja Hong Konga, film Infernal Affairs daje veoma kompleksan prikaz. Infernal Affairs ističe napete trenutke koji traju beskonačno i autentično prikazuje konfuziju u noćnom životu. Film Infernal Affairs je drugačiji od Hollywoodskih policijskih drama. Film ima brzu akciju i interesantan je kao celina.

Infernal Affairs je film koji prikazuje realizaciju, nesposobnost ili nedostatak mogućnosti ljudi. Pamti se po režiji i iznenađujućem završetku. Režija kompleksnosti prikrivanja indentiteta, prikazuje profesionalnost i veru u život.

Žanr:krimi, misterija, triler
Godina:2002
Reziser:Wai-keung Lau, Alan Mak
Scenario:Alan Mak, Felix Chong
Uloge:Andy Lau, Tony Leung Chiu Wai, Anthony Wong Chau-Sang
Uzrast:R
Award:23 osvojene
Studio:Media Asia Films
Zemlja:Hong Kong
Website:www.mediaasia.com
Jezik:Cantonese
Trajanje:101 Minut
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...