•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Famke Janssen?

Famke Beumer Jannsen (rođena 5.11.1964.) holandska je glumica i bivša manekenka. Poznata je prvenstveno po ulogama u filmu Zlatno oko, televizijskoj seriji Reži me, i u serijalu filmova X-Men.

Osim maternjeg holandskog zna engleski, nemački i francuski jezik. Janssen se iz Holandije odselila u SAD 1984. godine i tamo započela svoju karijeru modela. Imala je ugovor sa agencijom Elite Model Management, a radila je i za Yves Saint Laurenta, Chanel i Victoria's Secret. Nakon studija književnosti na Univerzitetu Columbia, preselila se u Los Angeles kako bi započela svoju glumačku karijeru.

Nakon doseljenja u Los Angeles, Janssen je dobila prve uloge, pojavljujući se kao gost u pojedinim televizijskim serijama (Zvezdane staze: Nova generacija i Merlose Place). Njena prva filmska uloga bila je sa Jeffom Goldblumom u filmu Father & Sons (1992.). Kasnije se pojavila u prvom James Bond filmu Piercea Brosnana, kao fatalna žena Xenia Onatopp.

Janssen je glumila superheroinu dr.Jean Grey/Phoenix u filmovima X-Men, X-Men 2 i X-Men: The Last Stand. Jannsen se pojavila u filmovima Lord of Illusions, The Faculty, House on Haunted Hill, I Spy, Rounders, Deep Rising i Hide and Seek.

Igrala je zapaženu ulogu u drugoj sezoni popularne televizijske serije Reži me, kao zavodljiva i manipulativna transeksualna savetnica Ava Moore.

Janssen je potpisala ugovor za učestvovanje u novoj policijskoj drami za NBC. Seriju će stvarati David Shore, stvaralac i izvršni producent serije Dr. House. Pisac serije Dr. House – Peter Blake, takođe će učestvovati u stvaranju projekta.

Janssen živi u New Yorku, u Greenwich Villageu. Bila je udana za pisca/redatelja Toda Culpana Williamsa, sina arhitekta Toda Williamsa, od 1995. do 2000. godine.

Uskoro ćemo je videti u filmovima Taken 2 i Hansel and Gretel: Witch Hunters.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu