•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

29.05.2012.

Ponedeljak 23h. Bioskop Vilin Grad. Netipično niti vreme, niti dan za bioskop. Ipak, samo je jedno ostvarenje moglo da privuče veliki broj posetilaca: treći nastavak franšize „Men in Black“ i to ovoga puta u 3D formatu.

Što se autora ove kolumne tiče, ključna reč – koja je obeležila sinoćno veče je: prijatelj. Tako se i okupila grupa ne samo kolega, već i prijatelja, željnih dobrog filma i zakoračila u bioskopsku salu obnovljenog bioskopa. Naočare su podeljene i uz nezaobilazne reklame i najave predstojećih blokbastera, počeo je i film.

O radnji filma „Men in Black 3 3D“ smo znali dosta. Bavimo se filmom i to je ne samo naš posao, već i deo života. Očekivali smo uzbudljivu avanturu, poznate likove, agente J i K i neizbežno gomilu vanzemaljaca. Najvažnije je to da on govori o snazi odnosa dvojice ljudi - dvojice prijatelja. Priča je sveža i ubedljiva. Osim šarmantnog i luckastog Vila Smita i Džoša Brolina, tu je i Oskarovac Tomi Li Džons, a naslovnu muzičku numeru je izveo čuveni reper Pitbull.

Početak filma je efektan. Tamnoputa lepotica, koju igra zgodna Nikol Šerzinger, donosi pink tortu u strašni zatvor ozloglašenom kriminalcu Borisu. Naravno, to nije obična „domaća“ torta i nije sve tako jednostavno. U njoj je strašni mali vanzemaljac koji će osloboditi Borisa – Zver i avanture kreću. Nastaje haos i počinje sve. Život agenta K i budućnost planete su pod znakom pitanja, a luckasti agent J će morati da putuje kroz vreme da bi vratio stvari na svoje mesto. J otkriva neke tajne univerzuma koje mu K nikad nije rekao - tajne koje će mu se same otkriti kada se uortači sa mladim agentom K da bi spasio svog partnera, agenciju i budućnost ljudske vrste.

Odlične su scene u kineskom restoranu i one sa njegovim vlasnikom Vuom. Vanzemaljci su odlično napravljeni, a ogromna riba umalo nije progutala jadnog agenta J, koji je uspeo da se nekako spase uz pomoć čak dve bočice senfa koje su mu poslužile kao oružje.

Kultni agenti u tamnim odelima su uspeli da izazovu talase smeha, posebno Vil Smit, u svom maniru, uspeo je da nasmeje sve u publici. Pamte se scene sa čokoladnim mlekom koje on uzima od male devojčice i njen komentar: „Mama, zašto je predsednik uzeo moje čokoladno mleko?“. Naravno, kako da dete i ne pomisli da nije srelo čika-predsednika, kada tako „ozbiljni“ čika u crnom odelu pokuca na vrata.

Vožnje su lude, Borisov bajkerski motor iz mlađih dana, podseća na one kojima su se proslavili Piter Fonda i Denis Hoper u filmu „Easy Rider“. A motori agenata J i K su krajnje futuristički i nalik na ogromne krugove kakve do sada nismo viđali.

Kraj filma je sve ostavio bez daha, otrivena je tajna početka poznanstva agenata J i K. To se nije očekivalo. Trenutak je krajnje emotivan, a sve se to, naravno desilo, kada i još neki važni događaji, kakav je lansiranje Apola u svemir.

Što se autora kolumne tiče, sinoć je pobedilo prijateljstvo i onaj osećaj kada ste okruženi dragim ljudima. Lepo je videti iskrene prijatelje na filmskom platnu, čak i u okruženju prepunom vanzemaljaca. Ali, složićete se da je ono što vredi grupa „pravih“ i nasmejanih prijatelja koji se, vođeni željom za druženjem i dobrim filmom, okupe i odluče da podele zajedničke trenuke uz odličan film. Ono što se pamti je odlično veče, komentari nakon projekcije i puno, puno smeha zbog sjajnog druženja.

Ostaje velika želja da ovakvih večeri bude više, a naravno da vam preporučujem da okupite svoje prijatelje, rezervišete kartu i obavezno posetite bioskop Vilin Grad. Pogledajte ili ovaj ili bilo koji drugi film, a sigurna sam da se nećete ni u kom slučaju pokajati.

MN
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila