•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zauzmite i Vi mesto u „Slobodnoj zoni“

Odbor za ljudska prava Niš i Niški kulturni centar organizuju šesti po redu filmski festival Slobodna zona. U sali Niškog kulturnog centra u periodu od 28. do 30. maja biće prikazano ukupno 5 filmova.

Tako da je u ponedeljak sa početkom od 19h sati prikazan dokumentarac Lusi Volker „Deponija“ kroz čiju radnju nas savremeni fotograf i umetnik Vik Munizu vodi na sentimentalno putovanje kroz najveću deponiju na svetu u Rio de Ženeiru. Ljudi koje tamo upoznaje postaće i sami umetnička dela.

U utorak, 29. maja sa početkom od 19h biće prikazan film „Naš rajski vrt“ Mano Kalila. Ovo je duhoviti dokumentarac o „starosedeocima” i „strancima”, rakiji, tradiciji i multikulturalizmu.

Istog dana od 21h biće prikazan dokumentarac „Naftovod“, Ristarda O'Domnejl-a koji nas vodi u malo irsko selo koje se bori protiv velike naftne kompanije.

U sredu 30. maja od 19h je projekcija igranog filma Gustava Tareta „Zidovi“. Marina i Martin žive u istom stambenom bloku Buenos Airesa, ali se nikada nisu sreli. Mimoilaze se svakog dana, nesvesni da je ono o čemu su sanjaju tu, na dohvat ruke.

Istog dana od 21h biće prikazan dokumentarac „Pismo ocu“ Srđana Keča. Posle očeve smrti, autor filma, u intimnim pismima ocu govori o svemu o čemu smo godinama ćutali.

Zauzmite svoje mesto u „Slobodnoj zoni“, a mi dodajemo i to da se karte, koje su inače besplatne, mogu rezervisati pozivom na sledeće brojeve telefona: 018/ 595-740 i 018/ 595-741.

Rezervacija karata je organizovana za svaku projekciju pojedinačno, a karte se mogu podići najkasnije 15 minuta pre početka projekcije.

Projekcije filmova će biti održane u Niškom kulturnom centru.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...