•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Shane (1953)

Wyoming, osamdesetih godina pretprošlog veka. Tajanstveni došljak Shane (A. Ladd) dolazi na porodični ranč i zaposli se kao njihov pomoćnik. Porodica ne zna da je on nekadašnji revolveraš koji se skriva jer želi raskinuti sa svojom prošlošću. Otac porodice, Joe Starrett (V. Heflin), zadivljen je Shane-ovom okretnošću, ali još uvek nema u njega potpuno poverenje.

Primećuje da je došljak postao idol njegovome sinu Joey-ju (B. de Wilde), a shvata i da se njegova supruga Marion (J. Arthur) zagrejala za njega. Lokalni stočari, braća Ryker, žele oterati porodicu Starrett i unajme opasnog revolveraša Wilsona (J. Palance)...

"Shane" slavnog filmskog reditelja Georgea Stevensa (Mesto pod suncem, Div) vrhunsko je ostvarenje i po mnogim filmskim stručnjacima, jedan od najboljih vesterna svih vremena.

Izvrsni likovi, sjajne priče, precizno režiran, film donosi priču o čovekovoj samoći, njegovim moralnim dilemama kao i pitanjima ideala i životnim uzorima. Glavne uloge tumače poznati glumci, a uz brojne druge nagrade, film je osvojio Oscara za kameru.

CB
Žanr:drama, vestern
Godina:1953
Reziser:George Stevens
Scenario:A.B. Guthrie Jr., Jack Sher
Uloge:Alan Ladd, Jean Arthur, Van Heflin
Uzrast:R
Award:Oscar, 3 nagrade i 9 nominacija
Box office:20M USD
Studio:Paramount Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....