•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Le notti di Cabiria (1957)

Predgrađe Rima. Prostitutku Cabiriju ljubavnik Giorgino, koji je celo vreme obećavao da je voli i da će je oženiti, gurne u reku i pobegne sa njenom torbicom. Tri dečaka primete Cabiriju pa je izvuku iz reke i spase od davljenja. Ali ona se samo uvredi i nezahvalno vrati kući. Sledeći dan sa prijateljicom Wandom odlazi raditi na ulicama Rima.

Na ulici je pokupi ljubazni glumac i ženskaroš Alberto i odvede u svoju vilu. Ali pre nego što se išta moglo dogoditi, pojavila se njegova ljubavnica Jessy pa je sakrio Cabiriju u ormar preko noći. Ujutro joj Alberto plati za noć iako ona nije htela prihvatiti novac pošto se ništa nije dogodilo, ali je on isprati. Cabirija odlazi u crkvu u kojoj se dogodilo čudo, a zatim u neki zabavni show u kojem je neki čovek hipnotizira i tako otkrije neke njene tajne publici. Kasnije upozna Oscara koji tvrdi da se u showu zaljubio u nju.

Polako on započne ljubavnu vezu sa njom pa je nagovori da sakupi svoju ušteđevinu pa se preseli s njim u njegov dom kako bi se venčali. Cabiria na to pristane, ali i on je prevari, ukrade novac i pobegne. Cabiria odlazi tužna putem, ali se ipak na kraju nasmeši...

Žanr:Drama, Romansa
Godina:1957
Reziser:Federico Fellini
Scenario:Federico Fellini
Uloge:Giulietta Masina, François Périer, Franca Marzi
Award:Osvojen oskar
Studio:Dino de Laurentiis Cinematografica
Zemlja:Italija
Jezik:Italijanski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...