•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Halit Ergenç

Halit Ergenç rođen u Istanbulu 30. aprila 1970. godine je turski pozorišni, filmski i televizijski glumac.

Sin je turskog glumca Alija Ergença. Srednju školu završio je u Istanbulu. Započeo je studije brodogradnje, koji je prekinuo na drugoj godini, da bi započeo studije muzike i glume, koje je završio. Kao ljubitelj mjuzikla, otišao je u New York i pokušavao dobiti uloge u mjuziklima. Dobio je uloge samo u dečjim mjuziklima poput "Zekinih avantura". Vratio se u Tursku i izgradio uspešnu karijeru glumeći u pozorištu (mjuzikli, opera, balet), na filmu i u TV-serijama. Jedna od njegovih najpoznatijih uloga je uloga Onura Aksala u TV-seriji "Hiljadu i jedna noć".

Bio je 8 meseci u braku s turskom glumicom Gizem Soysallı. Razveo se od nje, jer se zaljubio u glumicu Bergüzar Korel s kojom je glumio u televizijskoj seriji "Hiljadu i jedna noć". Venčali su se 2009. i dobili sina Alija 8. februara 2010. godine.

Filmografija:

Muhetsem Yuzyil - 2011 Režija : EMONTION : Sultan Sulejman.

Dersimiz Atatürk - 2010 Režija: Hamdi Alkan

Acı Aşk - 2009 Režija: A. Taner Elhan

Devrim Arabaları - 2008 Režija: Tolga Örnek

İlk Aşk - 2006 Režija: Nihat Durak

Babam ve Oğlum - 2005 Režija: Çağan Irmak

The Net 2.0 - 2005 Režija: Charles Winkle

Okul - 2003 Režija: Taylan Biraderler

Hiç Yoktan Aşk - 2000 Režija: Filiz Kaynak

Ölümün El Yazısı - 2000 Režija: Feyzi Tuna

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...