•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film o niškoj rokenrol sceni

U bioskopu „Vilin Grad“ će se u petak, 25. maja sa početkom od 20h održati premijera dokumentarnog filma "Mi plačemo iza tamnih naočara". Ovo ostvarenje je poznato po tome što sadrži 70 intervjua o rokenrol muzici i sceni Niša. Autori Marijan Cvetanović i Velimir Stojanović pokušavaju da kroz intervjue odgovore na pitanja: Koliko je ta scena zapravo bila značajna u bivšoj Jugi? Zašto se u širim kulturološkim okvirima sve svodi na Galiju i Kerber? Šta je bilo sa kultnim sastavima? Ko, kako i zbog čega nije uspeo? Gde su danas i šta rade? Stavovi, mišljenja, sujeta i ljubomora. Provincija, palanka ili grad?

Važno je pomenuti i to da je ovo ostvarenje snimano na preko 50 različitih lokacija, ima više od 70 sagovornika i ovo je jedan od najambicioznijih projekata koji je sufinansiran od strane Saveta za kulturu Grada Niša.

Autorski tim ovog filma je posvetio ovom projektu čitave dve godine: od logističke pripreme i razrade, do tehničke, finansijske i materijalne opremljenosti.

Režija je delo dvojca koji čine Velimir Stojanović i Marijan Cvetanović, scenario je takođe radio Marijan Cvetanović zajedno sa Milanom Krajnalićem. Ton je zasluga Nikole Ristića, grafička obrada i dizajn su povereni Đorđu Veljoviću, montaža- Velimiru Stojanoviću, a producenti su Marijan Cvetanović i Velimir Stojanović. Film traje 72 min.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...