•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

John Cena

John Felix Anthony Cena, rođen 23. aprila 1977. godine, je američki profesionalni rvač i glumac. Trenutno je deo WWE-a kao član njenog brenda Raw.

U WWE federaciji, Cena je osvojio 19 prvenstava uključujući i 12 svetskih titula. Cena je počeo svoju profesionalnu rvačku karijeru 2000. godine, kada se borio za Ultimate Pro Wrestling. 2001. godine je potpisao ugovor sa World Wrestling Federation (WWF) i bio je poslat u Ohio Valley Wrestling (OVW).

Osim rvanja, Cena je objavio svoj rep album pod nazivom „You Can't See Me“, a glumio je i u filmovima: The Marine (2006), 12 Rounds (2009) i Legendary (2010). Pojavljivao se i na televiziji u ostvarenjima: Manhunt, Deal or No Deal, MADtv, Saturday Night Live, Punk'd i Psych. Cena je takođe bio i takmičar u Fast Cars i Superstars: The Gillette Young Guns Celebrity Race, u kome je bio do poslednje runde pre nego što je eliminisan i time postao treći u celokupnom plasmanu.

John Cena je rođen 23. aprila 1977. godine u West Newbury-ju, Massachusetts, kao sin Carol-a i John-a Cena-e, Sr.-a. On je drugi od petorice braće - Dan, Matt, Steve i Sean. Nakon Cushing Academy-je, Cena je pohađao Springfield College u Springfield-u, Massachusetts.

Cena je počeo da trenira da postane profesionalni rvač 2000. godine u Kaliforniji u "Ultimate University"- ju koji je podržao Ultimate Pro Wrestling. Kada je došao u ring, Cena je koristio polu-robotički lik poznat kao „The Prototype“. Cena je debitovao na televiziji u otvorenom izazovu sa Kurt-om Angle-om 27. juna 2002. Vince McMahon ga je inspirisao da „zaradi mesto“ legendama i krenuo sa ozbiljnim radom.

WWE Studios, odsek World Wrestling Entertainment-a koji producira i finansira filmove je producirao i Cena-in prvi film „The Marine“, koji je distribuiran od strane 20th Century Fox-a America od 13. oktobra 2006. godine. Njegov drugi film, koji je takođe producirao WWE Studios, je bio „12 Rounds“. Snimanje ovog ostvarenja je počelo 25. februara 2008. godine u Nju Orleansu, a premijera je bila 27. marta 2009. godine.

Cena jetakođe igrao u svom trećem filmu „Legendary“, koji je prikazivan u određenim bioskopima od 10. septembra 2010. godine u limitiranom periodu, da bi 28. septembra 2010. godine krenula njegova prodaja u DVD formatu.

Iste godine, Cena je glumio u dečijem filmu „Fred: The Movie“ zasnovanom na istoimenim video snimcima sa YouTube-a Lucas-a Cruikshank-a, u kome on igra Fred-ovog oca. Film je imao premijeru septembra 2010. godine na kanalu Nickelodeon.

Osim rvačke karijere i glume, Cena je poznat i kao reper i hip hop muzičar. Sam je izveo numeru za WWE "Basic Thugonomics" ali i "Untouchables". Sarađivao je i na pesmi „H-U-S-T-L-E“. Njegov debitantski album „You Can't See Me“, je snimio sa rođakom Tha Trademarc. Osim ostalih numera, tu su i "The Time is Now" i "Bad, Bad Man".

Cena je levoruk i fan je japanskih anima, od kojih mu je omiljena „Fist of the North Star“. Takođe priznaje i da je fan video igre „Command & Conquer“ koja mu je i omiljena. Fan je i Boston Red Sox-a, Tampa Bay Rays-a, New England Patriots-a, Boston Celtics-a i English Premier League kluba Tottenham Hotspur. Dok je promovisao svoj film iz 2009. godine „12 Rounds“, Cena je objavio svoju veridbu sa devojkom Elizabeth Huberdeau. Venčali su se 11. jula 2009. godine, a 10. maja 2012. godine je Cena podneo papire za razvod.

Filmografija:

2000 Ready to Rumble Gym Trainer

2006 The Marine John Triton

2009 12 Rounds Danny Fisher

2010 Legendary Mike Chetley

Fred: The Movie Fred's Imaginary Dad

2011 The Reunion Sam Cleary

Fred 2: Night of the Living Fred Fred's Imaginary Dad

Televizijski rad:

2001 Manhunt Big Tim Kingman

2007 Fast Cars and Superstars: The Gillette Young Guns Celebrity Race

2009 Saturday Night Live

2010 Psych Ewan O'Hara

True Jackson, VP

Hannah Montana

Generator Rex Hunter Cain

"The Hunter"

Autor teksta: Maja Nikolić
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu