•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Curse of the Jade Scorpion (2001)

The Curse of the Jade Scorpion je komedija sa šalama i jednostavnom, predvidljivom pričom. The Curse of the Jade Scorpion podseća na komedije iz 30- tih i 40- tih jer humoristična priča, bez dubiozne analize postoji da Vas zabavi, a na ljubav gleda satirično.

CW Briggs (Woody Allen) i Betty Fitzgerald (Helen Hunt) su rivali u osiguravajućoj kompaniji. Bett je zapošljena u razvoju poslovanja i ona želi da vodi kompaniju pored Briggsa, koji je analitičar. Ironija je što su oni u ljubavnom transu. Zaljubljuje se jedno u drugo, a razdvojeni su pre nego što se išta desi. Čak su i iskorišćeni od strane hipnotizera da ukradu nakit. Kada njihova podsvest ojača oni se vraćaju jedno drugom kao u najotrcanijim ljubavnim sapunicama.

U filmu je Alen možda prestar za romantičnu ulogu koju ima. Ipak, kao onaj ko je i stvorio lik, najbolje ume i da ga predstavi. Njegov perfekcionizam daje izuzetnu draž predstavi, a film je još bolji uz njegovu šarmantnu priču. Charlize Theron talentovano daje veran prikaz ženskog lika. Ljubav je čak i žrtva glumačkih performansi. Allen može i da vas ozlojedi svojim jednostavnim pristupom.

The Curse of the Jade Scorpion je film sa lakom radnjom. Modernizacija komedija u stilu 40- tih ne zamara scenarijom sa metaforama i karakterizacijom. Nećete biti zadivljeni i smejati se do suza, ali zainteresovano pratite romansu koja zabavlja do kraja.

Žanr:komedi, krimi, misterija
Godina:2001
Reziser:Woody Allen
Scenario:Woody Allen
Uloge:Woody Allen, John Tormey, John Schuck
Award:1 osvojena
Studio:DreamWorks SKG
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:103 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu