•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sibel Kekilli

Sibel Kekilli, rođena 16. juna 1980. godine, je nemačka glumica. Zadobila je pažnju javnosti 2004. nakon rada na filmu “Head-On” ili kako je na nemačkom “Gegen die Wand”. Osvojila je dve najprestižnije filmske nagrade Lola za uloge u “Head-On” i “When We Leave”. U najskorije vreme je igrala na HBO kanalu u “Game of Thrones” i to lik Shae, nekadašnju prostitutku u službi Tyrion-a Lannister-a, jednog od glavnih likova.

Kekilli je rođena i odrasla je u Zapadnoj Nemačkoj u gradu Heilbronn-u, u porodici turskog porekla. Njeni roditelji su se iz Turske u Nemačku preselili 1977. godine i smatraju se liberalima. Kada je napustila školu sa 16 godina, postala je saradnik u administraciji lokalne vlade i radila je dve godine. Zatim se 2002. godine preselila u Essen i radila najrazličitije poslove od prodaje, čišćenja, do menađera u lokalnom noćnom klubu i promoterke.

Jednog dana 2002. godine, dok je bila u Cologne tržnom centru, zapazio ju je kasting menadžer i pozvao na audiciju za ulogu u filmu. Sibel je dobila glavnu ulogu u ostvarenju “Head-On” a konkurencija je bila jako velika, čak 350 drugih devojaka. Film je 2004. godine imao premijeru i postigao je veliki uspeh i dobila je nekoliko nagrada na filmskim festivalima.

2010. godine Kekilli je odabrana za ulogu Shae u seriji na HBO kanalu “Game of Thrones”, koja je adaptacija romana “A Song of Ice and Fire” George-a R.R. Matin-a.

2011. godine, samo godinu dana nakon prvog pojavljivanja u sporednoj ulozi u krimi seriji “Tatort”, glumica je postala stalni član glumačke ekipe kao detektiv Sarah Brandt, koja radi rame uz rame sa istražiteljem Klaus-om Borowski-m kog igra Axel Milberg.

Kekilli trenutno živi u Hamburg-u. Podržava organizaciju Terre des Femmes u njihovoj borbi protiv nasilja u porodicama islamskog porekla.

Filmografija:

Gegen die Wand (2004)

Kebab Connection (2004)

Winterreise (2006)

Fay Grim (2006)

Der Letzte Zug (2006)

Eve Dönüş (2006)

Pihalla (2009)

Die Fremde (2010)

What a Man (2011)

Game of Thrones (2011)

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila