•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zathura: A Space Adventure (2005)

Zathura je zanimljiva i zabavna fantazija. Radnja se dešavala u Jumanji-ju 1995., dok kasnije obrt daje Zathura, kao i u knjizi Chris van Allsburg- a. Fantastičan dečiji film prikazuje dečiju misterioznu igru, moćna transportna sredstva i avanture koje postaju nepredvidljiva svemirska zabava.

Otac koji ostaje jedini roditelj posle smrti svoje žene, kupuje novu kuću i počinje da zarađuje radeći od kuće. Tim Robbins je zaštitnik svoje porodice, ali samo na početku i na kraju filma. Ubrzo kuća braće Walte-a (Josh Hutcherson), Danny-a (Jonah Bobo) i njihove sestre Lisa-e (Kristen Stewart) postaje asteroid koji lebdi kroz prostor i koji neuobičajeno je naseljen. Tu su i vanzemaljci Zorgan-i. Isto toliko ludo, ovde su i roboti koji rastu i nenajavljen turista u svemiru koga glumi Dax Shepard. On je astronaut i njihov mentor.

Film pruža autentičnu avanturu. Zathura ne govori o odrastanju dece sa početka filma. Iznenadni, opasni obrti u radnji dovode do zastrašujućih posledica. Odnos između dva dečaka, Jonah-a Bobo-a mlađeg brata i Josh-a Hutcherson-a starijeg Walt-a i njihova međusobna briga uvek pružaju veru. Oni se izdvajaju i odnosu na sestru kojoj opraštaju sve. Ipak je ona najsmešnija u svemiru, kao vlasnica prostora. Dok se deca nose sa katastrofalnim napadima iz svemira, postaju snažniji, posebno zbog boje svojih zuba. Dodatno, njihovo diskutabilno gostoprimstvo se menja, kako upadaju u sve veće nevolje.

Zathura je inteligentno režiran dečiji film. Scene su neverovatne, počev od bicikla koji pravi orbitu oko kuće koja je u svemiru, do pada na zemlju u baštu ispred kuće na kraju. Gegovi daju napetost u maštovitoj radnji. Zahtura je avantura i to veoma nepredvidljiva avantura. Čak i odrasli će posumnjati u srećan završetak, onako kako smo navikli u filmovima.

Žanr:Akcija, Avantura, Komedija
Godina:2005
Reziser:Jon Favreau
Scenario:Chris Van Allsburg, David Koepp
Uloge:Josh Hutcherson, Jonah Bobo i Dax Shepard
Award:1 nagrada, 3 nominacije
Studio:Columbia Pictures Corporation
Zemlja:United States
Website:www.sonypictures.com/homevideo
Jezik:English
Trajanje:113min
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...