•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Raven (2012)

“The Raven” je američki triler reditelja James-a McTeigue-a, sniman u Novom Sadu i zasnovan na scenariu Ben-a Livingston-a i Hannah-e Shakespeare. John Cusack, Alice Eve i Luke Evans.

Reč je o fikciji koja se dešava poslednjih dana života Edgar-a Allan-a Poe-a, tokom kojih čuveni pesnik i autor prati serijskog ubicu čija ubistva oslikavaju ona iz Poe-ovih dela.

Dakle, serijski ubica je na slobodi u Baltimoru 1849. godine, a njegovi zločini imaju stravične elemente Poe-ovih radova koji se objavljuju u lokalnim novinama. Poe biva osumnjičen i rešava da asistira policijskom detektivu i da zajedno “urone” u sva ta ubistva, posebno kada je njegova verenica Emily kidnapovana. Pominju se dela: “Echoes of The Pit”, “Pendulum”, “The Murders in the Rue Morgue” i neki od manje poznati radovi.

Čini se da je ovaj film trebalo da pojasni Poe-ov karakter i psihu, pa je čak prikazano da je pio jako puno. Implicirano je da je proveo poslednje dane svog života radeći na razrešavanju misterije ovih ubistava. Njegove poslednje reči otkrivaju identitet ubice. To je fascinantno.

“The Raven” je odličan film koji će vam pružiti nezaboravne trenutke i morate ga pogledati.

Žanr:misterija, triler
Godina:2012
Reziser:James McTeigue
Scenario:Ben Livingston, Hannah Shakespeare
Uloge:John Cusack, Alice Eve, Luke Evans
Uzrast:R
Box office:7,29 miliona USD
Studio:Intrepid Pictures, FilmNation Entertainment, Galavis Film
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:111 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....