•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Enemy Mine (1985)

Kultni naučno-fantastični klasik iz 1985. godine, " Neprijateljski rudnik" reditelja Wolfganga Petersena istovremeno je prvorazredni pripadnik žanra, dirljiva drama o nužnosti dijaloga i pokušaja razumevanja druge strane, ali nepredvidljivi akcionii film o spašavanju prijatelja iz neprijateljskog okruženja. Petersen skladno i logično spaja sve te elemente u tečnu i privlačnu celinu, koja do dan-danas nije izgubila ništa od svoje svežine i uverljivosti.
U dalekoj budućnosti, ljudi i Draci su zarobljeni u strašnom ratu kojem se ne nazire kraj. Tokom jedne bitke, vojnik sa Zemlje Willis Davidge (Dennis Quaid) sruši se na nepoznatu planetu, a u potrazi za ostalim preživelima nađe samo pripadnika protivničke vojske, koga nazove Jerry (Louis Gossett Jr.). Ispočetka neprijateljski nastrojeni jedan prema drugome, njih dvojica ubrzo shvataju kako je jedini način za preživljavanje na tom surovom planetu da ujedine snage. S vremenom, obojica doznaju mnogo toga o kulturi onog drugog, pa se međusobno poštovanje ubrzo pretvara i u pravo prijateljstvo.
Ali, njihovi suborci neće imati razumevanja za takve promene...
Dennis Quaid izuzetno staloženo igra ulogu zemaljskog vojnika, ali ne smemo ne istaknuti izobličenog Louisa Gossetta Jr.-a, u ulozi vanzemaljca Jerryja.

Žanr:akcija, avantura, drama
Godina:1985
Reziser:Wolfgang Petersen
Scenario:Barry Longyear, Edward Khmara
Uloge:Dennis Quaid, Louis Gossett Jr., Brion James
Uzrast:PG-13
Award:2 osvojene
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Website:www.foxmovies.com
Jezik:Engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...