•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Training Day (2001)

Training Day je dobra akcija, film vredan gledanja na velikom bioskopskom platnu. U pitanju je zabavan film koji prikazuje radnju brzo i atraktivno.

Ethan Hawke (Joe The King, Hamlet) igra Jake Hoyt-a, policajca u Los Angeles-koj policiji. On dobija mogućnost napredovanja u karijeri na zadatku u narko kraju, koji vodi Alonzo Harris (Denzel Washington, The Bone Collector, Malcolm X). Hoyt je krupan policajac koji želi da promeni ulicu. On ima visoke ideale i moralan je. Želi da poštuje zakon u svakom detalju. Kontrast je lik Harris-a, koji misli da je pravda pravda, čak i ako je to ulična pravda. On nije protiv tradicionalnih policijskih procedura, on je samo pametan i na ulici, grub policajac koji ponižava pre nego što pokaže značku. Ono što želi da objasni Hoyt-u je da treba ubiti vukove da bi se ovce zaštitile, a vuka može da ubije samo jači vuk. Harris je ekstreman u svojim delima.

Uloga Denzel Washington-a nije tipična za njega. On je u ovom filmu prilično negativan lik. Motivi koji pokreću akciju su realni, razumljivi ali vi nikada nećete zavoleti tog policajca. Ethan Hawke daje lik drugačijeg policajca. Naravno, karakteristično u ovom žanru, ženski likovi daju dobre, atraktivne scene. Lepa glumica Eva Mandes (Night At The Roxbury, Exit Wounds) je ljubavnica Harris-a a i majka njegovog deteta.

Training Day je akcioni film, koji drži Vašu pažnju. Napet i predvidljiv, uz malo nasilja i malo ljubavnih scena daje pravu meru do samog završetka.

Žanr:krimi, drama, triler
Godina:2001
Reziser:Antoine Fuqua
Scenario:David Ayer
Uloge:Denzel Washington, Ethan Hawke, Scott Glenn
Uzrast:R
Award:Osvojen oskar
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:www.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:122 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...