•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji (1971)

Ovaj film je parodija politickog sistema u nekadasnjoj Jugoslaviji.

Scenarijo po istoimenom romanu Bore Ćosića potpisuju Bora Ćosić, Bato Čengić i Branko Vučićević, dok glavne uloge igraju Dragan Nikolić, Milena Dravić, Danilo Bata Stojković, Branka Petrić i Milivoje Tomić.

Reč je o filmu Bate Čengića koji je premijerno prikazan u Puli na filmskom festivalu 1971. godine, nakon čega je zabranjen i nikada se nije našao u bioskopskoj distribuciji.

Ovo ostvarenje donosi priču o revoluciji iz 1945. godine, zajedno sa nacionalnim oslobođenjem, koja je bila vojnička, gruba, ali istovremeno i fascinantna, artistička.

Zajedno sa nacionalnom revolucijom morala se desiti i ona manja, unutar porodica. Jedna porodica uči nove pesme koje treba recitovati i pevati, zaboravlja stare običaje poput igranja ili izrada goblena.

Ovaj film, povremeno strog, povremeno veoma veseo, govori o tome šta ostaje od jedne porodice u koju uđe revolucija i šta ostaje od revolucije koja uđe u jednu porodicu.

Žanr:Drama
Godina:1971
Reziser:Bahrudin 'Bato' Čengić
Scenario:Bahrudin 'Bato' Čengić, Bora Ćosić
Uloge:Dragan Nikolić, Danilo 'Bata' Stojković, Branka Petrić
Award:1 osvojena
Studio:Bosna Film
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpski
Trajanje:86 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...