•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Magnum Force (1973)

Veličanstveni Clint Eastwood reprizira jednu od uloga koje su ga najviše proslavile, onu beskompromisnog inspektora Harryja Callahana, legendarnog Prljavog Harryja, u ovom sjajnom akcijonom filmu u kojem za kriminalce, nosili oni i policijske značke, nema nimalo milosti.

Nakon što je rešio slučaj brutalnog Scorpia, Harry Callahan nađe se suočen sa drugom vrstom kriminala, onom zaštićenom paravanom policijske značke. Zbog pravnih i tehničkih zavrzlama čovek je oslobođen optužbi za ubistvo, ali uskoro je pronađen mrtav, zajedno sa svojim advokatom, vozačem i telohraniteljem.

Callahan i novi partner Early Smith (Felton Perry) počinju istragu, ali ih u tome sprečava njihov šef, poručnik Neil Briggs (Hal Holbrook), čovek koga Harry duboko prezire. Callahan i Smith, međutim, ne miruju, s obzirom na ceo talas krvavih ubistava koji je zadesio San Francisco, a čija međusobna povezanost zapliće čvor sve do samog vrha policijske hijerarhije. Kada na njega pištolj potegne i sam šef, Harryju je jasno da su ovaj put ulozi mnogo veći.

"Što ako se uspaniče i počnu pucati?" – "Nema ništa loše kod pucanja, ako se puca u prave ljude", kratka je dijaloška sekvenca "Klopke za inspektora Callahana", drugog dela policijske sage o Prljavom Harryju, koja na najbolji mogući način ocrtava stav slavnog inspektora kada je reč o obračunavanju sa kriminalcima.

Upravo su ta beskompromisna čvrstoća i gotovo manijakalna odlučnost proslavile naslovni lik, a od filmova o njemu učinile prave festivale akcije.

Nakon velikog uspeha filma "Prljavi Harry" (1971), koji je režirao Don Siegel, producenti su odlučili da pokrenu serijal filmova o tvrdokornom policijskom inspektoru Harryju Callahanu i upravo prvi nastavak originala, "Klopka za inspektora Callahana" temeljen na scenariju dvojice talenata koji će za koju godinu i sami postati redateljske zvezde - Johna Miliusa (Dan velikih talasa, Conan) i Michaela Cimina (Lovac na jelene, Vrata raja), imao je cilj pokazati kako je Harry u svom poslu nepokolebljivi individualista bez iluzija o ljudskoj prirodi.

"Klopka za inspektora Callahana" izvanredan film sa izvrsno raspoloženim Clintom Eastwoodom, koji je već tada bio na pola puta do današnjeg statusa - žive legende.

Žanr:akcija, krimi, misterija
Godina:1973
Reziser:Ted Post
Scenario:Harry Julian Fink
Uloge:Clint Eastwood, Hal Holbrook, Mitch Ryan
Uzrast:R
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:www.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:124 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu